+

Nadev

Omaka

Peka

  • panko drobtine 100.0 g
  • mleta paprika 2.0 g
  • poper 2.0 g
  1. Nadev

    • Čebulo, korenje in zeleno olupite in narežite na kocke.
    • V ponvi segrejte olje in zelenjavo dušite 10 minut, nato dodajte stisnjen česen in med stalnim mešanjem pražite kakšno minuto.
    • Dodajte oprano lečo, gorčico, paradižnikovo mezgo, balzamični kis in rdeče vino.
    • Zavrite, nato dodajte še posušena zelišča, vodo in Knorr Professional tekočo zelenjavno osnovo.
    • Ponovno zavrite, nato pokrijte in zmanjšajte ogenj. Pokrito kuhajte 30 minut, nato še 30 minut odkrito, dokler se leča ne zmehča, omaka pa zreducira in zgosti.
    • Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
    • Pečico segrejte na 180ºC.
    • Jajčevce narežite na 1 cm debele rezine, jih razporedite po pekaču ter pokapajte z oljem ter soljo in belim poprom.
    • Postavite v pečico in pecite 20 minut. Ohladite.
  2. Omaka

    • Prepražite čebulo in sesekljan česen, kuhajte 5 minut, nato odstavite z ognja.
    • V posodi zmešajte vodo, indijske oreščke, sojino mleko, koruzno moko, sol, kajenski poper, poper, limonin sok in Knorr Professional tekočo zelenjavno osnovo. Dodajte prepraženo čebulo in česen in s paličnim mešalnikom zmiksajte do gladkega.
    • Mešanico vlijte v ponev in jo med mešanjem zavrite. Zmanjšajte ogenj in dušite 3-4 minute, dokler omaka ni gosta in gladka.
    • Odstavite z ognja in dodajte Hellmann's vegansko majonezo..
  3. Peka

    • Pečico segrejte na 180ºC.
    • Lečin ragu nadevajte na dno pekača.
    • Čez dodajte plast jajčevcev in na koncu prelijte z omako.
    • Zmešajte panko drobtine, papriko in črni poper ter potresite po vrhu.
    • Pecite 20 minut oziroma dokler središčna temperatura ne doseže 75ºC.