Lečina musaka
Bogata zelenjavna musaka, prelita s kremno sirno omako

Sestavine
Nadev
-
sončnično olje 90.0 g
-
čebula 325.0 g
-
korenje 240.0 g
-
zelena 200.0 g
-
rjava leča 400.0 g
-
rdeče vino 300.0 ml
-
paradižnikova mezga 1000.0 ml
-
bazilika 4.0 g
-
origano 4.0 g
-
balzamični kis 30.0 ml
-
česen 5.0 strokov
-
jajčevec 1200.0 g
Omaka
-
voda 700.0 ml
-
indijski oreščki 225.0 g
-
sojino mleko 850.0 ml
-
koruzna moka 80.0 g
-
limonin sok 15.0 ml
-
sol 2.0 g
-
beli poper 2.0 g
-
kajenski poper 2.0 g
Peka
-
panko drobtine 100.0 g
-
mleta paprika 2.0 g
-
poper 2.0 g
Priprava
-
Nadev
- Čebulo, korenje in zeleno olupite in narežite na kocke.
- V ponvi segrejte olje in zelenjavo dušite 10 minut, nato dodajte stisnjen česen in med stalnim mešanjem pražite kakšno minuto.
- Dodajte oprano lečo, gorčico, paradižnikovo mezgo, balzamični kis in rdeče vino.
- Zavrite, nato dodajte še posušena zelišča, vodo inKnorr Professional tekočo zelenjavno osnovo.
- Ponovno zavrite, nato pokrijte in zmanjšajte ogenj. Pokrito kuhajte 30 minut, nato še 30 minut odkrito, dokler se leča ne zmehča, omaka pa zreducira in zgosti.
- Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
- Pečico segrejte na 180ºC.
- Jajčevce narežite na 1 cm debele rezine, jih razporedite po pekaču ter pokapajte z oljem ter soljo in belim poprom.
- Postavite v pečico in pecite 20 minut. Ohladite.
-
Omaka
- Prepražite čebulo in sesekljan česen, kuhajte 5 minut, nato odstavite z ognja.
- V posodi zmešajte vodo, indijske oreščke, sojino mleko, koruzno moko, sol, kajenski poper, poper, limonin sok inKnorr Professional tekočo zelenjavno osnovo. Dodajte prepraženo čebulo in česen in s paličnim mešalnikom zmiksajte do gladkega.
- Mešanico vlijte v ponev in jo med mešanjem zavrite. Zmanjšajte ogenj in dušite 3-4 minute, dokler omaka ni gosta in gladka.
- Odstavite z ognja in dodajteHellmann's vegansko majonezo..
-
Peka
- Pečico segrejte na 180ºC.
- Lečin ragu nadevajte na dno pekača.
- Čez dodajte plast jajčevcev in na koncu prelijte z omako.
- Zmešajte panko drobtine, papriko in črni poper ter potresite po vrhu.
- Pecite 20 minut oziroma dokler središčna temperatura ne doseže 75ºC.