Menu
+

Omaka

  • čebula 100 g
  • origano 2 žličk
  • oranžen paradižnik 5 kom
  • paradižnikova mezga 500 ml

Nadev

  1. Omaka

    • V ponvi na malo oljčnega olja prepražimo sesekljano čebulo.
    • Ko postekleni, dodamo origano, kocke oranžnega paradižnika in dobro premešamo.
    • Dodamo paradižnikovo mezgo, zavremo in začinimo po okusu.
    • Pustimo rahlo vreti, da se zgosti. Damo na stran in malo ohladimo.
    • V kolikor želimo, da je omaka gladka, zmiksamo s paličnim mešalnikom.
  2. Nadev

    • Testo za pico razvaljamo in oblikujemo.
    • Dodamo omako, klobasice Little willies in ostale sestavine.
    • Po vrhu potresemo nariban veganski sir in pečemo v pečici pri 200° C približno 10 minut do lepe zlato rjave barve.
    • Zaključimo s sveže mletim črnim poprom.