Mehiški wrap
Zraven se izvrstno podata guacamole in paradižnikova salsa.

Sestavine
Priprava
-
pšenična tortilja 20.0 kom
-
oljčno olje 50.0 g
-
rdeča čebula 300.0 g
-
rdeča paprika 3.0 kom
-
koruza 250.0 g
-
rdeči fižol 250.0 g
-
česen 7.0 strokov
-
prekajen čili v prahu
-
sir Cheddar 500.0 g
-
jalapeno paprika
-
timijan 2.0 žličk
-
paradižnikova mezga 1000.0 ml
-
paradižnik 1000.0 g
Priprava
-
Priprava
- Pečico segrejemo na 200°C.
- V večji ponvi na olju popražimo NoMince do lepe rjave barve in shranimo na toplem.
- V ponev dodamo še malo olja in sesekljano rdečo čebulo, narezano rdečo papriko in česen ter pražimo, da čebula postekleni.
- Dodamo na kocke narezan paradižnik, paradižnikovo mezgo, jalapeno papriko in timijan ter kuhljamo 8-10 minut.
- V ponev vrnemo prepražen NoMince in začinimo po okusu.
- Tortilje nadevamo s pripravljeno omako, jih zvijemo in postavimo v pekač.
- Po vrhu posujemo z naribanim sirom.
- Pečemo v pečici 15-20 minut do lepe zlatorjave barve.
- Za okus po vrhu potresemo malo prekajenega čilija v prahu.