Ocvrti fileji ostriža na Pak Choi zelenjavi
Enostaven ribji file lahko pripravite tudi na kreativen način

Sestavine
Ostriž
-
file ostriža 2000.0 g
-
koruzna moka 100.0 g
-
jajce (60 g/kom) 180.0 g
-
mineralna voda 200.0 ml
-
olje za cvrtje 1500.0 ml
-
sol 15.0 g
-
poper 2.0 g
Zelenjava
-
rdeča čebula 100.0 g
-
oljčno olje 100.0 g
-
pak choi 550.0 g
-
sol 10.0 g
-
poper 1.0 g
Dekoracija
-
kumare 100.0 g
-
mix mlade solate 320.0 g
Priprava
-
Ostriž
- Fileje narežite na primerne kose.
- Solite in poprajte.
- V skledi zmešajte Maizena koruzni škrob, moko, jajca in mineralno vodo.
- Fileje potopite v pripravljeno mešanico in ocvrite v vročem olju.
-
Zelenjava
- Narezano čebulo sotirajte na polovici oljčnega olja.
- Solite in poprajte.
- Pak Choi narežite na 4 dele.
- Na hitro blanširajte v vroči vodi.
- Odcedite in začinite s soljo, poprom in preostankom oljčnega olja.
-
Dekoracija
- Na krožnik položite Pak Choi, čebulo, olupljene in narezane kumare ter ribje fileje.
- Okrasite z listi mlade solate in praženimi grobo narezanimi indijskimi orehi.
- Pokapajte s Knorr Sunshine Chilli.