Ocvrti ribji ražnjiči z bazilično majonezo
Ne izločite paniranja in cvrtja in vaših jedilnikov zaradi glutena. Paniranje iz riževe moke in koruznega škroba je lahko zelo hrustljavo.

Sestavine
Ražnjiči
-
ribji file 1000.0 g
-
bučka 450.0 g
Panada
-
riževa moka 150.0 g
-
sok svežih pomaranč 100.0 ml
-
mineralna voda 100.0 ml
-
med 30.0 g
-
olje za cvrtje 300.0 ml
Bazilična majoneza
-
poper 5.0 g
Priprava
-
Ražnjiči
- Bučke narežemo na kocke.
- Ribje fileje narežemo na manjše kose.
- Fileje in bučke izmenično napičimo na palčke.
-
Panada
- Sestavine dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 30 min.
- Pripravljene ražnjiče potopimo v ohlajeno panado in ocvremo v olju.
-
Bazilična majoneza
- Hellmann's majonezo zmešamo s Knorr Primerba Baziliko in mletim poprom.
-
Serviranje in nasvet
- Ocvrte ražnjiče položimo na krožnik in zraven ponudimo bazilično majonezo.
- Namesto ribjih filejev lahko uporabimo tudi kozice ali pa zgolj različne vrste zelenjave.