Ostrigarji v tempuri

Sestavine
Ostrigarji v marinadi
-
ostrigarji 1000.0 g
-
voda 425.0 ml
-
kapre 750.0 g
-
limona 1.0 kom
-
alge kombu 200.0 g
Majonezna pomaka
-
koriander 50.0 g
-
sok limete 50.0 ml
-
limetina lupinica 5.0 g
Tempura
-
pšenična moka 425.0 g
-
voda 750.0 ml
-
sol 10.0 g
Serviranje
-
drobnjak 50.0 g
-
sušen čili 20.0 g
Priprava
-
Ostrigarji v marinadi
- V večjo posodo naribajte polovico limone in iztisnite sok.
- Dodajte vodo, kapre in alge kombu ter premešajte.
- Če so gobe velike, jih prelomite na pol, dodajte v posodo ter marinirajte vsaj eno uro.
-
Majonezna pomaka
- ZmešajteHellmann's vegansko majonezo, limetino lupinico in limetin sok ter drobno sesekljan koriander.
- Do uporabe shranite v hladilniku.
-
Tempura
- Vse sestavine zmešajte v gladko maso.
-
Serviranje
- Cvrtnik segrejte na 180 °C.
- Gobe odcedite.
- Vsako gobo potopite v tempuro in ocvrite v cvrtniku.
- Pecite 2-3 minute oziroma dokler masa ne postane hrustljava.
- Na papirnati brisači odcedite odvečno olje.
- Položite na krožnik ali posodo in okrasite z narezano mlado čebulo in čilijem.
- Poleg postrezite Hellmann's veganski majonezni preliv.