+

Ostrigarji v marinadi

  • ostrigarji 1000.0 g
  • voda 425.0 ml
  • kapre 750.0 g
  • limona 1.0 kom
  • alge kombu 200.0 g

Majonezna pomaka

Tempura

Serviranje

  • drobnjak 50.0 g
  • sušen čili 20.0 g
  1. Ostrigarji v marinadi

    • V večjo posodo naribajte polovico limone in iztisnite sok.
    • Dodajte vodo, kapre in alge kombu ter premešajte.
    • Če so gobe velike, jih prelomite na pol, dodajte v posodo ter marinirajte vsaj eno uro.

  2. Majonezna pomaka

    • Zmešajte Hellmann's vegansko majonezo, limetino lupinico in limetin sok ter drobno sesekljan koriander.
    • Do uporabe shranite v hladilniku.

  3. Tempura

    • Vse sestavine zmešajte v gladko maso.

  4. Serviranje

    • Cvrtnik segrejte na 180 °C.
    • Gobe ​​odcedite.
    • Vsako gobo potopite v tempuro in ocvrite v cvrtniku.
    • Pecite 2-3 minute oziroma dokler masa ne postane hrustljava.
    • Na papirnati brisači odcedite odvečno olje.
    • Položite na krožnik ali posodo in okrasite z narezano mlado čebulo in čilijem.
    • Poleg postrezite Hellmann's veganski majonezni preliv.