Piščančja enolončnica v curry omaki z goji jagodami in zelenim fižolom
Gre za reinterpretacijo tradicionalnega piščančjega curryja. Za modernejši okus smo mu dodali goji jagode in ingver.

Sestavine
Curry omaka
-
sladka smetana 100.0 ml
-
kokosovo mleko 250.0 ml
-
čebula 50.0 g
-
jabolka 80.0 g
-
curry začimba 20.0 g
Piščančja enolončnica
-
piščančja enolončnica 2000.0 g
-
mlada čebula 100.0 g
-
rožmarinova vejica 1.0 kom
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
Priloga
-
basmati riž 500.0 g
-
stročji fižol 500.0 g
-
goji jagode 100.0 g
-
ingver 20.0 g
-
divji komarček
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
Priprava
-
Curry omaka
- Čebulo in jabolka drobno sesekljamo ter prepražimo na olju.
- Dodamo curry, smetano inKnorr zelenjavno juho.
- Na šibkem ognju kuhamo 2 minuti, vmes pomešamo.
- Posebej segrejemo kokosovo mleko in za s paličnim mešalnikom umešamo v omako.
- Dodamokoruzni škrob Maizena, raztopljen v hladni vodi.
-
Piščančja enolončnica
- Skuhamo piščančjo enolončnico.
- Začinimo s curry omako, vejico rožmarina, mlado čebulo, oljem, soljo in poprom.
- Pečemo v pečici pri 175 °C 40 minut.
-
Priloga
- V vreli osoljeni vodi blanširamo stročji fižol in ga prepražimo na olju.
- Solimo in popramo.
- Riž skuhamo v slani vodi, kateri smo dodali nariban ingver.
-
Serviranje
- Na dno tajina posode položimo riž basmati, stročji fižol in goji jagode.
- Prelijemo s piščančjo enolončnico v curry omaki in okrasimo z rezinami ingverja.