+

Curry omaka

Piščančja enolončnica

  • piščančja enolončnica 2000.0 g
  • mlada čebula 100.0 g
  • rožmarinova vejica 1.0 kom
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Priloga

  • basmati riž 500.0 g
  • stročji fižol 500.0 g
  • goji jagode 100.0 g
  • ingver 20.0 g
  • divji komarček
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  1. Curry omaka

    • Čebulo in jabolka drobno sesekljamo ter prepražimo na olju.
    • Dodamo curry, smetano in Knorr zelenjavno juho
    • Na šibkem ognju kuhamo 2 minuti, vmes pomešamo.
    • Posebej segrejemo kokosovo mleko in za s paličnim mešalnikom umešamo v omako.
    • Dodamo koruzni škrob Maizena, raztopljen v hladni vodi.
  2. Piščančja enolončnica

    • Skuhamo piščančjo enolončnico.
    • Začinimo s curry omako, vejico rožmarina, mlado čebulo, oljem, soljo in poprom. 
    • Pečemo v pečici pri 175 °C 40 minut.
  3. Priloga

    • V vreli osoljeni vodi blanširamo stročji fižol in ga prepražimo na olju.
    • Solimo in popramo.
    • Riž skuhamo v slani vodi, kateri smo dodali nariban ingver.
  4. Serviranje

    • Na dno tajina posode položimo riž basmati, stročji fižol in goji jagode. 
    • Prelijemo s piščančjo enolončnico v curry omaki in okrasimo z rezinami ingverja.