Račje prsi s suhimi marelicami in pire krompirjem s kurkumo
Divjačina in suho sadje predstavljata precej klasično, a priljubljeno kombinacijo.

Sestavine
Pire
-
voda 600.0 ml
-
mleko 3,5 % 150.0 ml
-
maslo 100.0 g
-
kurkuma 5.0 g
-
sol 2.0 g
-
poper 2.0 g
Nadev
-
timijan 5.0 g
-
oljčno olje
-
sol 2.0 g
-
poper 2.0 g
-
suhe marelice 500.0 g
Solata
-
mlada špinača 1000.0 g
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
Meso
-
račje prsi 10.0 kom
Priprava
-
Pire
- Vodo s kurkumo zavrite, odstavite z ognja in dodajte mleko, maslo,Pfanni Pire - Kosmiče, sol in poper.
-
Nadev
- Marelice narežite na kocke. V ponvi jih na olju popecite, zalijte z malo vode in malo pokuhajte. Solite in poprajte.
-
Solata
- Mlado špinačo očistite in operite. Začinite z oljem, soljo in poprom.
-
Meso
- V račjem fileju naredite žepek, ki ga nadevajte z mareličnim nadevom.
- Meso zvakuumirajte in v sous-videu kuhajte pri 80 ° do 67 ° središčne temperature.
- Popecite v ponvi, dodajte pripravljenoKnorr demi-glace omakoin zavrite.
-
Serviranje
- Pire krompir s kurkumo postrezite poleg račjega fileja.
- Okrasite s špinačno solato.