Rdeči Thai curry s piščančjimi kroglicami
Rdeči Tajski Curry je značilna Tajska jed. Piščančje kroglice približajo jed lokalnim navadam. Presenetite svoje goste s pridihom Azije.

Sestavine
Piščančje kroglice
-
mleto piščančje meso 100.0 g
-
čebula 100.0 g
-
Knorr Rdeči Thai-Curry 850 g 5.0 g
-
mandljeva moka 10.0 g
-
jajce (60 g/kom) 30.0 g
-
sol 2.0 g
-
poper 1.0 g
Omaka
-
Knorr Rdeči Thai-Curry 850 g 12.0 g
-
Knorr Kokosov pripravek v prahu 1 kg 100.0 g
-
oljčno olje 24.0 g
-
korenje 20.0 g
Priprava
-
Piščančje kroglice
- V posodi zmešajte na drobno narezano čebulo, koriander, jajce, Knorr Rdeči Thai-Curry pasto, mandljevo moko, sol, poper in mleto piščančje meso.
- Iz dobljene mase oblikujte male kroglice in za 20 minut postavite v hladilnik.
- Krogljice z vseh strani dobro popecite.
-
Omaka
- Na oljčnem olju pražite korenje, da karamelizira in prelijte s pripravljenim Knorr kokosovim pripravkom v prahu in kuhajte dalje. Dodajte Knorr Rdeči Thai-Curry pasto in piščančje kroglice. Kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti.
-
Serviranje
- Pripravljenim kroglicam dodajte sesekljan koriander in servirajte s prilogo po želji.