Menu

Sestavine

+

Piščančje kroglice

  • mleto piščančje meso 100.0 g
  • čebula 100.0 g
  • Knorr Rdeči Thai-Curry 850 g 5.0 g
  • mandljeva moka 10.0 g
  • jajce (60 g/kom) 30.0 g
  • sol 2.0 g
  • poper 1.0 g

Omaka

  • Knorr Rdeči Thai-Curry 850 g 12.0 g
  • Knorr Kokosov pripravek v prahu 1 kg 100.0 g
  • oljčno olje 24.0 g
  • korenje 20.0 g

Rdeči Tajski Curry je značilna Tajska jed. Piščančje kroglice približajo jed lokalnim navadam. Presenetite svoje goste s pridihom Azije.

...

Priprava

  1. Piščančje kroglice

    • V posodi zmešajte na drobno narezano čebulo, koriander, jajce, Knorr Rdeči Thai-Curry pasto, mandljevo moko, sol, poper in mleto piščančje meso.
    • Iz dobljene mase oblikujte male kroglice in za 20 minut postavite v hladilnik.
    • Krogljice z vseh strani dobro popecite.
  2. Omaka

    • Na oljčnem olju pražite korenje, da karamelizira in prelijte s pripravljenim Knorr kokosovim pripravkom v prahu in kuhajte dalje. Dodajte Knorr Rdeči Thai-Curry pasto in piščančje kroglice. Kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti.
  3. Serviranje

    • Pripravljenim kroglicam dodajte sesekljan koriander in servirajte s prilogo po želji.