Menu

Sestavine

+

Losos

  • file lososa 300.0 g
  • mešana zelišča po okusu
  • česen 1.0 strokov
  • oljčno olje 20.0 g
  • črni poper, cel 25.0 g

Wasabi preliv

  • wasabi pasta 5.0 g
  • sladka smetana 100.0 ml

Nori alge

  • nori alge 6.0 kom

Rižota

Serviranje

  • lososov kaviar 25.0 g
  • kalčki

Harmonija klasične italijanske rižote z japonskim sušijem.   

...

Priprava

  1. Losos

    • Lososa začinite s svežimi zelišči, olupljenim strokom česna, ekstra deviškim olivnim oljem in poprom. 
    • Zaprite v vrečko za shranjevanje in vakuumirajte. 
    • Postavite v hladilnik za približno 3 ure.
  2. Wasabi preliv

    • Smetano zmešajte z wasabi pasto. 
  3. Nori alge

    • Morske alge nori sušite v pečici pri temperaturi 45-50 °, dokler niso popolnoma suhe in se začnejo drobiti. 
    • Zdrobite v prah.
  4. Rižota

    • Riž popecite v nizki ponvi. Ko je vroč na otip, ga zalijte z zelenjavno osnovo toliko, da je riž pokrit.
    • Skuhajte al dente. Po potrebi dodajte še malo osnove.
    • Ponev odstavite in v riž vmešate maslo,Knorr Primerbo baziliko, rižev kis, limeto in sveže nariban ingver.
    • Začinite s poprom in po potrebi dosolite. 
  5. Serviranje

    • Rižoto razporedite po krožniku in posujte s prahom nori alg.
    • Dodajte na tanko narezan file lososa.
    • Okrasite z Wasabi prelivom, lososovim kaviarjem in kalčki.