Risuši
Harmonija klasične italijanske rižote z japonskim sušijem.

Sestavine
Losos
-
file lososa 300.0 g
-
mešana zelišča po okusu
-
česen 1.0 strokov
-
oljčno olje 20.0 g
-
črni poper, cel 25.0 g
Wasabi preliv
-
wasabi pasta 5.0 g
-
sladka smetana 100.0 ml
Nori alge
-
nori alge 6.0 kom
Rižota
-
riž 800.0 g
-
maslo 50.0 g
-
limeta 3.0 kom
-
ingver 10.0 g
-
rižev kis 20.0 ml
-
sol
-
poper
Serviranje
-
lososov kaviar 25.0 g
-
kalčki
Priprava
-
Losos
- Lososa začinite s svežimi zelišči, olupljenim strokom česna, ekstra deviškim olivnim oljem in poprom.
- Zaprite v vrečko za shranjevanje in vakuumirajte.
- Postavite v hladilnik za približno 3 ure.
-
Wasabi preliv
- Smetano zmešajte z wasabi pasto.
-
Nori alge
- Morske alge nori sušite v pečici pri temperaturi 45-50 °, dokler niso popolnoma suhe in se začnejo drobiti.
- Zdrobite v prah.
-
Rižota
- Riž popecite v nizki ponvi. Ko je vroč na otip, ga zalijte z zelenjavno osnovo toliko, da je riž pokrit.
- Skuhajte al dente. Po potrebi dodajte še malo osnove.
- Ponev odstavite in v riž vmešate maslo,Knorr Primerbo baziliko, rižev kis, limeto in sveže nariban ingver.
- Začinite s poprom in po potrebi dosolite.
-
Serviranje
- Rižoto razporedite po krožniku in posujte s prahom nori alg.
- Dodajte na tanko narezan file lososa.
- Okrasite z Wasabi prelivom, lososovim kaviarjem in kalčki.