Rižota po milansko
Izvirni recept, ki združuje milansko rižoto in valencijsko paello.

Sestavine
Rižota
-
riž 800.0 g
-
žafran
-
nariban parmezan 150.0 g
-
poper 10.0 g
-
čebula 100.0 g
-
voda 3000.0 ml
-
maslo 200.0 g
Meso
-
telečje stegno 350.0 g
-
piščančja prsa 200.0 g
-
klobasa 350.0 g
Lignji
-
lignji 300.0 g
-
kozice 300.0 g
Zelenjava
-
beli šparglji 200.0 g
-
grah 200.0 g
-
bučka 150.0 g
-
korenje 150.0 g
-
bukov osttrigar 150.0 g
-
timijan
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
Serviranje
-
oljčno olje
Priprava
-
Rižota
- Pripravite juho po navodilih na embalaži in dodajte žafran.
- V ponvi prepražite čebulo in riž ter zalijte z juho.
- Dodajte maslo, parmezan in premešajte.
- Rižoto razporedite po pekaču.
-
Meso
- Klobaso narežite na koščke, piščanca in teletino pa na trakove.
- Začinite z juho in dajte v vakuumsko vrečko.
- Kuhajte v kombinirani pečici pri 80° 10 minut.
-
Lignji
- Lignje narežite na kolobarje in jih skupaj s kozicami položite v vakuumsko vrečko z juho.
- Kuhajte v kombinirani pečici pri 80° 10 minut.
-
Zelenjava
- Zelenjavo narežite, začinite in skuhajte v ponvi z maslom in timijanom.
- Začinite s soljo in poprom.
-
Serviranje
- Morske sadeže in meso popecite v ponvi z olivnim oljem in Primerba zelišči.
- V ponvi na obeh straneh popecite riž.
- Postrezite z mesom, ribami in zelenjavo.