Menu

Sestavine

+

Rižota

Meso

Lignji

Zelenjava

  • beli šparglji 200.0 g
  • grah 200.0 g
  • bučka 150.0 g
  • korenje 150.0 g
  • bukov osttrigar 150.0 g
  • timijan
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Serviranje


Izvirni recept, ki združuje milansko rižoto in valencijsko paello.

...

Priprava

  1. Rižota

    • Pripravite juho po navodilih na embalaži in dodajte žafran. 
    • V ponvi prepražite čebulo in riž ter zalijte z juho. 
    • Dodajte maslo, parmezan in premešajte. 
    • Rižoto razporedite po pekaču.
  2. Meso

    • Klobaso narežite na koščke, piščanca in teletino pa na trakove. 
    • Začinite z juho in dajte v vakuumsko vrečko. 
    • Kuhajte v kombinirani pečici pri 80° 10 minut.
  3. Lignji

    • Lignje narežite na kolobarje in jih skupaj s kozicami položite v vakuumsko vrečko z juho. 
    • Kuhajte v kombinirani pečici pri 80° 10 minut.
  4. Zelenjava

    • Zelenjavo narežite, začinite in skuhajte v ponvi z maslom in timijanom. 
    • Začinite s soljo in poprom.
  5. Serviranje

    • Morske sadeže in meso popecite v ponvi z olivnim oljem in Primerba zelišči. 
    • V ponvi na obeh straneh popecite riž. 
    • Postrezite z mesom, ribami in zelenjavo.