Solata mlade špinače in fižola s sojinim prelivom in kamutom
Vegansko je lahko tudi privlačno.

Sestavine
Solata
-
kitajski fižol 400.0 g
-
rdeča čebula 200.0 g
-
kvinoja 500.0 g
-
korenje 100.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
-
kamut 150.0 g
Serviranje
-
olive 50.0 g
-
kapre 50.0 g
-
mlada špinača 800.0 g
-
rdeča blitva 500.0 g
-
Hellmann's Solatni preliv z okusom jogurta in limete 30 ml 10.0 kom
-
tahini sezamova pasta 45.0 g
Priprava
-
Solata
- Fižol skuhamo.
- Rdečo čebulo olupimo in narežemo na trakove.
- Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži.
- Na maščobi prepražimo čebulo in NoMince. Dodamo kuhan fižol, kvinojo in na kocke narezano korenje.
- Kamut skuhamo do mehkega in na koncu še malo popražimo na maščobi.
- Vse sestavine zmešamo.
-
Serviranje
- Mlado špinačo in blitvo operemo in osušimo.
- Tik pred serviranjem dodamo olive, kapre, špinačo in blitvo.
- Jogurtov preliv zmešamo s tahini pasto in prelijemo po solati.