Solata s piščancem in ohrovtom
Solata z na žaru pečenim piščancem in hrustljavim ohrovtom – eksplozija različnih okusov in tekstur.

Sestavine
Preliv
-
avokado 500.0 g
Hrustljavi trakovi tortilje
-
pšenična tortilja 10.0 kom
-
sol
-
poper
Solata
-
ohrovt 1.0 kg
-
piščančja prsa 1.0 kg
-
koruza 350.0 g
-
korenje 500.0 g
-
rdeča čebula 400.0 g
-
rdeča paprika 500.0 g
-
redkvica 300.0 g
Priprava
-
Preliv
- Avokado olupimo in narežemo na kocke.
- Zmešamo ali pretlačimo sHellmann's solatnim prelivom Med in gorčicain nato celotno zmes vlijemo v primerno posodo.
- Do serviranja ga hranimo v hladilniku.
-
Hrustljavi trakovi tortilje
- Tortilje narežemo na tanke trakove, jih razporedimo na pekač s peki papirjem in za 10-12 minut postavimo v ogreto pečico na 170 stopinj.
- Začinimo s soljo in poprom.
-
Solata
- Na žaru spečemo piščančje prsi in jih narežemo na kocke.
- Korenje in čebulo narežemo na julienne.
- Rdečo papriko narežemo na trakove.
- Redkvico narežemo na tanke rezine.
-
Serviranje
- Na krožnik postavimo ohrovtove liste, na kocke narezana piščančja prsa, korenje, rdečo čebulo, rdečo papriko in koruzo.
- Prelijemo s pripravljenim prelivom.
- Postrežemo s trakovi pečene tortilje in tankimi rezinami redkvice.