Menu

Sestavine

+

Preliv

Hrustljavi trakovi tortilje

  • pšenična tortilja 10.0 kom
  • sol
  • poper

Solata

  • ohrovt 1.0 kg
  • piščančja prsa 1.0 kg
  • koruza 350.0 g
  • korenje 500.0 g
  • rdeča čebula 400.0 g
  • rdeča paprika 500.0 g
  • redkvica 300.0 g

Solata z na žaru pečenim piščancem in hrustljavim ohrovtom – eksplozija različnih okusov in tekstur.

...

Priprava

  1. Preliv

    • Avokado olupimo in narežemo na kocke.
    • Zmešamo ali pretlačimo sHellmann's solatnim prelivom Med in gorčicain nato celotno zmes vlijemo v primerno posodo. 
    • Do serviranja ga hranimo v hladilniku.
  2. Hrustljavi trakovi tortilje

    • Tortilje narežemo na tanke trakove, jih razporedimo na pekač s peki papirjem in za 10-12 minut postavimo v ogreto pečico na 170 stopinj.
    • Začinimo s soljo in poprom.
  3. Solata

    • Na žaru spečemo piščančje prsi in jih narežemo na kocke.
    • Korenje in čebulo narežemo na julienne.
    • Rdečo papriko narežemo na trakove.
    • Redkvico narežemo na tanke rezine.
  4. Serviranje

    • Na krožnik postavimo ohrovtove liste, na kocke narezana piščančja prsa, korenje, rdečo čebulo, rdečo papriko in koruzo.
    • Prelijemo s pripravljenim prelivom.
    • Postrežemo s trakovi pečene tortilje in tankimi rezinami redkvice.