Solata z na žaru pečeno cvetačo
Kombinacija pšenice, praženega brstičnega ohrovta in pastinaka z na žaru pečenim zrezkom cvetače in popečenimi mandlji.

Sestavine
Krema s hrenom in gorčico
-
hren 30.0 g
Solata
-
kuhana pšenica 1.0 kg
-
brstični ohrovt 700.0 g
-
rumena buča 700.0 g
-
pastinak 700.0 g
-
mlada špinača 100.0 g
-
limonin sok 100.0 ml
-
cvetača 900.0 g
-
olupljeni mandlji 200.0 g
-
Knorr Primerba provansalska zelišča 340 g
Priprava
-
Krema s hrenom in gorčico
- Sestavine dobro premešamo.
-
Solata
- V ponvi segrejemo pšenico, na pol prerezan in popražen brstični ohrovt, na kocke narezano pečeno bučo, pečen pastinak in mlado špinačo, dokler se ne segrejejo in se špinača začne mehčati.
- Po okusu dodamo sol, poper, provansalska zelišča in limonin sok.
- Cvetačo narežemo na debelejše zrezke in jo popečemo na žaru.
- Mandlje prepražimo na ponvi.
-
Serviranje
- Na krožnik damo mešanico s pšenico, na vrh položimo cvetačo in prelijemo smetano s hrenom, majonezo in gorčico, okrasimo z mandlji.