+

Krema s hrenom in gorčico

Solata

  • kuhana pšenica 1.0 kg
  • brstični ohrovt 700.0 g
  • rumena buča 700.0 g
  • pastinak 700.0 g
  • mlada špinača 100.0 g
  • limonin sok 100.0 ml
  • cvetača 900.0 g
  • olupljeni mandlji 200.0 g
  • Knorr Primerba provansalska zelišča 340 g
  1. Krema s hrenom in gorčico

    • Sestavine dobro premešamo. 
  2. Solata

    • V ponvi segrejemo pšenico, na pol prerezan in popražen brstični ohrovt, na kocke narezano pečeno bučo, pečen pastinak in mlado špinačo, dokler se ne segrejejo in se špinača začne mehčati. 
    • Po okusu dodamo sol, poper, provansalska zelišča in limonin sok.
    • Cvetačo narežemo na debelejše zrezke in jo popečemo na žaru.
    • Mandlje prepražimo na ponvi.
  3. Serviranje

    • Na krožnik damo mešanico s pšenico, na vrh položimo cvetačo in prelijemo smetano s hrenom, majonezo in gorčico, okrasimo z mandlji.