Špargljeva brusketa
Pripravite priljubljeno italijansko predjed. Šparglji preprosto jed naredijo svežo in še bolj okusno.

Sestavine
Marinirani šparglji
-
zeleni šparglji 400.0 g
-
beli šparglji 400.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
-
bel balzamični kis 50.0 ml
Kruh
-
francoska štruca 1500.0 g
-
maslo 100.0 g
-
česen 10.0 g
Serviranje
-
mozzarella 300.0 g
Priprava
-
Marinirani šparglji
- Šparglje očistimo in narežemo na primerne kose.
- Skuhamo v vreli slani vodi in na hitro ohladimo.
- Prelijemo s kisom, oljem in Knorr Primerba baziliko.
- Po potrebi solimo in popramo.
- Na rahlo premešamo in pustimo stati eno uro.
-
Kruh
- Francosko štruco narežemo na rezine.
- Maslo penasto umešamo in dodamo sesekljan česen.
- Namažemo kruhove rezine in jih na hitro opečemo v pečici.
-
Serviranje
- Kruh obložimo z rezino mozzarele.
- Na mozzarelo položimo marinirane šparglje.
- Dekoriramo z mikrozelenjem.