Menu
+

Meso

Priloga

  • krompir 2500 g
  • timijan 15 g
  • česen 30 g
  1. Meso

    • Rebra dobro natremo s soljo in poprom, po žeji dodamo tudi kakšno drugo začimbo.
    • Plinski žar ali žar na oglje segrejemo na visoko temperaturo.
    • Meso pečemo na indirektni toploti.
    • Preden je pečeno, premažemosHellmann's BBQ omako za žar inpečemo na direktni vročini, da karamelizira.
  2. Priloga

    • Krompir dobro operemo in narežemo na poljubno obliko.
    • Blanširamo v segretem olju pri 130°C 5 minut, nato povišamo temperaturo na 180°C in cvremo, da krompir postal hrustljav.
    • Pečenemu krompirju dodamo strt česen, sol in nasekljan timijan.
    • Dobro premešamo.
  3. Serviranje

    • Meso narežemo, položimo na krožnik in zraven ponudimo timijanov krompir.