Svinjska rebra z bBQ omako in timijanovim krompirjem
Mehka svinjska rebra, glazirana z BBQ omako se vam bodo kar stopila v ustih. Z dodatkom hrustljavega krompirčka, ki ste ga odišavili s timijanom, bo obrok popoln.

Sestavine
Meso
-
svinjska rebra 4500.0 g
Priloga
-
krompir 2500.0 g
-
timijan 15.0 g
-
česen 30.0 g
Priprava
-
Meso
- Rebra dobro natremo s soljo in poprom, po žeji dodamo tudi kakšno drugo začimbo.
- Plinski žar ali žar na oglje segrejemo na visoko temperaturo.
- Meso pečemo na indirektni toploti.
- Preden je pečeno, premažemosHellmann's BBQ omako za žar inpečemo na direktni vročini, da karamelizira.
-
Priloga
- Krompir dobro operemo in narežemo na poljubno obliko.
- Blanširamo v segretem olju pri 130°C 5 minut, nato povišamo temperaturo na 180°C in cvremo, da krompir postal hrustljav.
- Pečenemu krompirju dodamo strt česen, sol in nasekljan timijan.
- Dobro premešamo.
-
Serviranje
- Meso narežemo, položimo na krožnik in zraven ponudimo timijanov krompir.