Svinjski golaž s tonka oreščkom
Ta jed se zgleduje po klasičnem govejem golažu, ki je idealen za hladne mesece. V tem primeru smo klasični pikantnosti dodali mandljevo noto zrn tonke.

Sestavine
Priprava
-
svinjski vrat 2000.0 g
-
rožmarinova vejica 5.0 g
-
zelena 100.0 g
-
korenje 100.0 g
-
šalotka 100.0 g
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
-
rdeča paprika 300.0 g
-
kumina 10.0 g
-
rdeče vino 100.0 ml
-
tonka orešček 30.0 g
-
mleta paprika 20.0 g
Serviranje
-
tonka orešček
Priprava
-
Priprava
- Svinjski vrat narežite na kocke.
- Zeleno, korenje in papriko očistite in narežite na kocke. V ponvi popecite zelenjavo in šalotko ter dodajte vejice rožmarina.
- Dodajte meso in pustite, da se popeče. Prelijte z rdečim vinom in zalijte s pripravljeno Knorr govejo juho. Kuhajte, dokler se meso ne zmehča.
- Dodajte Knorr demi-glace omako, pripravljeno po navodilih na embalaži. Začinite s soljo, poprom in začimbami.
-
Serviranje
- Postrezite v globoki posodi s potresenim naribanim tonka oreščkom in nekaj rezinami popečenega kruha.