Telečji millefeuille s solato in pestom
Barvit takos s sočno teletino in osvežilno solato. Idealen za predjed ali kot samostojni obrok.

Sestavine
Teletina
-
telečje stegno 2000.0 g
-
rožmarin 12.0 g
-
korenje 300.0 g
-
čebula 300.0 g
Tortilje
-
pšenična tortilja 10.0 kom
Solata
-
mix mlade solate 200.0 g
-
sadni kis 30.0 ml
-
oljčno olje 70.0 g
Serviranje
-
rdeča redkev 100.0 g
Priprava
-
Teletina
- Meso damo v ponev z mrzlo vodo, ki ji dodamo narezano zelenjavo, rožmarin, sol in poper.Kuhamo na zmerni temperaturi.
- Ko je meso kuhano, ga razrežemo na manjše koščke.
- Juho kuhamo še naprej, da jo delno zreduciramo.
- Po navodilih na embalaži pripravimo Knorr Špansko omako in jo dodamo v juho.
- Dodamo Maizena koruzni škrob in kuhamo, da se zgosti. Odstavimo.
-
Tortilje
- Tortilje izrežemo inpopečemo na suhi ponvi.
-
Solata
- Solato očistimo, narežemo in začinimo.
-
Serviranje
- Na tortiljo nadevamo meso, ki smo ga zmešali z omako.
- Vmes dodamo na tanke rezine narezano redkev.
- Vsako plast ponovimo trikrat.
- Na vrh dodamo začinjeno solato.