Teriyaki z gobami
Brezmesna različica klasične sladko-kisle japonske jedi.

Sestavine
Priprava
-
sončnično olje 100.0 g
-
česen 70.0 g
-
ingver 90.0 g
-
čebula
-
mešane gobe 1200.0 g
-
kitajsko vino 200.0 ml
-
teriyaki omaka 100.0 ml
-
drobnjak 60.0 g
-
poper 10.0 g
-
pak choi 5.0 kom
-
črni sezam 10.0 g
Priprava
-
Priprava
- Gobe (ostrigarji, šitake, šampinjoni) narežite na daljše kose.
- Na rastlinskem olju prepražite česen in ingver.
- Dodajte sesekljano rdečo čebulo in gobe.
- Pražite do zlato rjave barve.
- Po okusu dodajte japonsko omako Teriyaki.
- Na koncu dodajte drobnjak, da postane hrustljav.
- Začinite s črnim poprom.
- Pak choi razrežite na 4 dele in ga blanširajte v slani vodi.
- Postrezite pak choi, dodajte gobe, omako Teriyaki in okrasite s kolobarji rdeče čebule, drobnjakom in sezamovimi semeni.