+

Testenine

  1. Testenine

    • Piščančja prsa operemo in razrežemo na dva dela, pri čemer ohranimo kožo.
    • Slanino drobno narežemo.
    • Česen očistimo in prepolovimo.
    • Del Knorr kokošje juhe zmešamo z oljčnim oljem in začinimo koščke piščančjih prsi.
    • Meso položimo v vakuumsko vrečko, skupaj z na pol prerezanim česnom in steblom bazilike ter zapremo.
    • Kuhamo 1,5 ure pri 63,5 °C na vodni kopeli.
    • Hkrati v vreli vodi raztopimo Knorr kokošje juhe.
    • Ko je meso kuhano, vrečko odpremo in tekočino zlijemo v juho.
    • V juhi skuhamo testenine, da dobro vpijejo okuse.
    • Prepražimo rezine hrustljave slanine in na preostali maščobi prepražimo piščančja prsa, dokler koža ne postane zlato rjava.
    • Na oljčnem olju s česnom prepražimo gobe in na koncu dodamo hrustljavo slanino.
    • Paradižnik spasiramo in mu dodamo oljčno olje, česen in baziliko.
    • Postavimo na štedilnik, da vre nekaj minut in na koncu dodamo maslo.
    • Testenine postrežemo z omako in ostalimi sestavinami, po okusu dodamo sol in sveže mlet poper.