Testenine po sicilijansko
Naj vas navdihne sicilijanska kulinarika. Poskusite popolno kombinacijo testenin z rezinami hrustljave slanine, česna in bazilike.

Sestavine
Testenine
-
piščančja prsa 1000.0 g
-
slanina 300.0 g
-
mešane gobe 350.0 g
-
česen 10.0 g
-
široki rezanci 1000.0 g
-
bazilika 30.0 g
-
paradižnikova polpa 1200.0 g
-
oljčno olje
-
maslo 40.0 g
-
črni poper, cel 3.0 g
Priprava
-
Testenine
- Piščančja prsa operemo in razrežemo na dva dela, pri čemer ohranimo kožo.
- Slanino drobno narežemo.
- Česen očistimo in prepolovimo.
- Del Knorr kokošje juhe zmešamo z oljčnim oljem in začinimo koščke piščančjih prsi.
- Meso položimo v vakuumsko vrečko, skupaj z na pol prerezanim česnom in steblom bazilike ter zapremo.
- Kuhamo 1,5 ure pri 63,5 °C na vodni kopeli.
- Hkrati v vreli vodi raztopimo Knorr kokošje juhe.
- Ko je meso kuhano, vrečko odpremo in tekočino zlijemo v juho.
- V juhi skuhamo testenine, da dobro vpijejo okuse.
- Prepražimo rezine hrustljave slanine in na preostali maščobi prepražimo piščančja prsa, dokler koža ne postane zlato rjava.
- Na oljčnem olju s česnom prepražimo gobe in na koncu dodamo hrustljavo slanino.
- Paradižnik spasiramo in mu dodamo oljčno olje, česen in baziliko.
- Postavimo na štedilnik, da vre nekaj minut in na koncu dodamo maslo.
- Testenine postrežemo z omako in ostalimi sestavinami, po okusu dodamo sol in sveže mlet poper.