Začinjena kremna juha iz leče
Tudi stročnice lahko imajo intenziven okus.

Sestavine
Juha
-
čebula 100.0 g
-
rumena leča 200.0 g
-
voda 500.0 g
-
česen v prahu 5.0 g
-
ingver v prahu 5.0 g
-
veganska smetana za kuhanje 400.0 ml
-
vino Marsala 4.0 ml
-
sok limete 30.0 ml
Jušni vložek
-
korenina peteršilja 150.0 g
-
rumena leča 200.0 g
Serviranje
-
pomaranča 100.0 g
-
vrtna kreša 10.0 g
Priprava
-
Juha
- Na olju prepražimo čebulo.
- Rumeno lečo kuhamo približno 10 minut v vodi.
- Kuhani leči dodamo ingver in česen v prahu, marsalo, prepraženo čebulo in limetin sok.
- Dolijemo vegansko smetano za kuhanje.
- Začinimo s soljo in Knorr Professional tekočo zelenjavno osnovo ter 10 minut nežno dušimo.
- S paličnim mešalnikom dobro spasiramo in odstavimo.
-
Jušni vložek
- Koren peteršilja olupimo in narežemo po želji.
- Pražimo na olju, dodamo NoMince in pražimo še nekaj minut.
- Začinimo in dodamo kuhano rumeno lečo.
-
Serviranje
- Jušni vložek damo na krožnik.
- Prelijemo s pripravljeno juho rumene leče.
- Tik pred serviranjem dodamo še olupljene krhlje pomaranče in krešo.