Poskrbite za primerno embalažo za dostavo in lasten prevzem
Podoba dostavljene jedi je ključna. Ključen je prvi vtis.
Pri dostavi in lastnem prevzemu je potrebno upoštevati nekatere ključne dejavnike. Embalaža mora dovolj tesniti, da med transportom ne pide do razlitja. Prav tako je treba upoštevati, da se jed med potjo lahko ohladi in tako juhe in omake nimajo več primerne temperature.
Nekaj nasvetov za kakovostno dostavo
- Embalaža naj bo za enkratno uporabo in dobro izolirana.
- Podoba embalaže predstavlja podobo vašega podjetja.
- Embalaža mora biti prave velikosti – jedi v njej mora biti ravno prav, da stranka nima občutka, da je dobila premalo.
- Omake in prelive zapakirajte ločeno. Na ta način se izognete prehitremu mešanju posameznih sestavin.
- Uporaba biorazgradljive embalaže bo vaše podjetje predstavljala kot družbeno odgovorno.
Uspeh dostave in lastnega prevzema poleg kakovosti jedi zahteva tudi uporabo kakovostne in uporabne embalaže. Primerna embalažo bo pripomogla k ohranjanju okusa in izgleda jedi, ki bi jo sicer postregli v lokalu.
Različne jedi zahtevajo različne vrste embalaže
Solata in sadje
Za solato in sadje sta najbolj primerna plastika in karton.
Sendviči
Sendviče lahko ponudite v vrsti različnih embalaž – plastika, karton, papir. Pomembno je, da sendvič v embalaži ne izgubi na kakovosti, ohranja prijeten videz in je enostaven za uživanje.
Rezanci, riž, kuskus
Uporabljajte embalažo, s katero bo jed enostavno ohranjala želeno temperaturo.
Hrenovke in hamburgerji
Pri teh jedeh pridejo prav vrečke, ki vpijejo maščobo, posode iz lepenke ali pene.
Juhe
Pomembno je, da posoda navznoter ohranja temperaturo jedi, navzven pa se ne segreva. Prav tako je pomembno, da pokrov dobro tesni in preprečuje razlitje.
Sladice
Pri sladicah je izbira skoraj neomejena. Raziščite možnosti, kako vašo sladico čim lepše predstaviti. Pustite domišljiji prosto pot.
Cvrtje
Embalaža mora biti izdelana iz kartona ali papirja, ki vpija maščobo in ohranja temperaturo.
Omake
V kolikor je mogoče, uporabite posodice, ki dobro tesnijo in so odporne na udarce.
Sestavine, ki jih potrebujete za kvalitetno dostavo jedi
Hellmann's Delikatesna majoneza
Odlično absorbira tekočine in tako ohranja strukturo pripravljenih solat.
Knorr tekoča Holandska omaka
Okusna že pripravljena omaka. Pri transportu ohranja strukturo in okus.
Porcijske hladne omake in solatni prelivi
Najbolj priporočljiva izbira za dostavo in lasten prevzem. Stranka omako dozira po lastnem okusu.
Knorr Sunshine Chilli – pikantna omaka s čilijem in česnom
Dušena zelenjava s pomočjo Knorr Sunshine Chili omake lepo karamelizira. Omako lahko dodamo tudi kot pomako že pripravljenih azijskih jedi.
Carte d'Or Panna Cotta
Idealna sladica za dostavo in lasten prevzem. Pripravljena ohrani strukturo in obliko do 5 dni v hladilniku.