Prednosti in slabosti dostave in lastnega prevzema
Poznavanje prednosti in slabosti vam bo pomagalo ponuditi najboljšo storitev in ohranjati visoko kakovost.
-
Dostava
Prednosti
Dostava
Slabosti
Lasten prevzem
Prednosti
Lasten prevzem
Slabosti
Predaja naročila
Naročila zapustijo kuhinjo, ko so pripravljena.
Velik obseg naročil lahko zmoti delovanje kuhinje.
Stranka prevzame svoje naročilo.
Mešanje strank , ki čakajo na mizo (kadar so lokali odprti) in tistih, ki so prišli po svoje naročilo.
Storitve
Dobra organizacija lahko poveča prodajo do 25 %.
Dodatna organizacija dela in dodatni zaposleni.
Sprejem naročila ne zahteva dodatnih človeških virov.
Večji občutek obremenjenosti zaposlenih, ki izdajajo naročilo.
Čakalna doba
Stranka čaka doma.
Zunanji dejavniki vplivajo na čas dostave (gneča na cesti, iskanje naslova…).
Minimalna čakalna doba.
Dodatna stranka v lokalu.
Kakovost dostave in naročila
Dobra embalaža ohranja kvaliteto hrane.
Prilagojena ponudba hrane – določenih jedi ni mogoče dostavljati brez vpliva na kakovost.
Navadno po jedi pridejo ljudje, ki živijo blizu, zato lasten prevzem ne vpliva na kvaliteto jedi.
Izognete se odgovornosti dostave.