Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sezonske sestavine
  4. Sezonske sestavine v juniju
  5. Jagode
  1. Sezonske sestavine v juniju
  • Sezonske sestavine

Jagode

Značilnosti

Pogosto pravimo, da se poletje začne, ko dozorijo jagode. Zato jim v nekaterih delih sveta pravijo tudi kraljica poletja.

Jagode v resnici niso sadje ali plod, temveč so povečano cvetišče rastline. Dejanski plodovi so le drobne peškice, razporejene po celotni površini jagode.

Uporaba

Jagode so v kulinariki vsestransko uporabne – vključimo jih lahko v predjedi, juhe, glavne jedi, sladice in pijače. Iz njih delamo marmelade, oblijemo jih lahko s čokolado ali ponudimo ob slastni penini. V vsaki kombinaciji zasijejo v vsem sijaju – od popra do vanilje in ingverja. Vse bolj priljubljeno je tudi povezovanje jagod z ribami – s prefinjenimi koščki fileja ali s surovo ribo v sušiju. 

Ostanki

Če ne pojemo vseh jagod, jih lahko preprosto zmiksamo in dobljen pire zamrznemo.  Če želite, lahko jagode skuhate v marmelado, ki bo izboljšala vsak zajtrk.

Ostale sezonske sestavine

    • Junij
    Grah
    • Junij
    Mladi krompir

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x