Gostje berejo menije kot knjigo, od leve proti desni in od zgoraj navzdol. Zato je ustvarjanje manija veliko več kot le nizanje jedi in številk. Za oblikovanje popolnega menija moramo razmišljati o mislih naših gostov, kaj jih bo najbolj pritegnilo.
Kako ustvariti privlačen in donosen meni??
Najboljši meniji so tisti, ki vsebujejo jedi, ki goste pritegnejo, hkrati pa nam nudijo najvišjo možno donosnost.
Ponujamo vam 6 nasvetov, kako to donosnost in privlačnost doseči.
Študije so pokazale, da si stranke v povprečju vzamejo manj kot 2 minuti, da se odločijo, kaj želijo naročiti. Zato je pomembno izpostaviti najbolj donosne jedi.
NAMIG : Označite jedi z barvnimi okvirji, slikami ali s krepkim besedilom.
Študije so pokazale, da kupec opazi prvi 2 jedi na meniju in zadnji 2. Poskrbite, da boste svoje najboljše jedi dodali na vrh menija.
Zlati trikotnik se nanaša na področja menija, na katera smo najbolj pozorni:
1. Naš pogled najprej ujame sredino strani.
2. Nato se premakne v zgornji desni kot.
3. In kasneje se premakne v zgornji levi kot.
Zato poskrbite, da bodo najdonosnejše jedi na vašem meniju pravilno razporejene.
Stranke se težje odločajo, ko je v eni kategoriji menija navedenih več kot 7 jedi. Zato poskrbite, da ponudite ravno pravšen nabor jedi.
Čeprav je cena pogosto odločilni dejavnik pri zaznavanju vrednosti jedi, je nujno doseči pravo razmerje med ponudbo in ceno. Preverite, kako na najbolj privlačen način prestaviti jed in ji s tem zvišati vrednost v očeh gosta.
Če stranka ob pogledu na meni najprej vidi privlačno sladico, jo namerava naročiti ob koncu obroka. Zato sladice ponudite v posebnem meniju. Na ta način gost ob naročilu ne bo imel v mislih stroška sladice in bo bolj verjetno naročil kakšno predjed ali drug dodatek.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.