Povzdignimo hot dog na nivo visoke kulinarike
Restavracije kot so Bubbledogs iz Londona, The Fat Dog iz Amsterdama ali Allium iz Chicaga so hot doge povzdignile na novo raven. V njihovih hot dogih najdemo tako govedino ali svinjino, kot tudi zajčje meso, prekajeno raco, krvavico ali jastoga. Poleg tega na vaš hot dog dodajo tudi sveže in malo nenavadne prelive.
Čeprav hot dog izvira iz Amerike, ga z malo ustvarjalnost postavimo kamorkoli na zemljevid sveta. Tukaj je nekaj nasvetov:
Vaš hot dog bo dobil japonski pridih s kančkom majoneze z wasabijem, koščki ingverja in posipom hrustljavih nori alg.
Močno gorčico zmešajte z malo hoisin omake in sveže naribanim ingverjem. Postrezite s štručko, ki ste ji dodali kisle kumarice in hrustljave kalčke.
Sladko-kislemu mangovemu čatniju dodajte meto, koriander in čili. Prelijte vaš hot dog in posujte s praženimi arašidi.
Currywurst je že nekaj desetletij ena najljubših uličnih specialitet na nemških ulicah, zlasti v Berlinu. Poskusite jo z pripraviti z našimi sestavinami.
Jogurtov preliv s tahinijem, kislim rdečim zeljem s kumino in hrustljavo ocvrto čičeriko dajo vašemu hot dogu izvrsten bližnjevzodni pridih.
Prefinjen francoski hot dog vsebuje zdrobljen kozji sir in karamelizirani rdečo čebulo. Po vrhu ga posujte še s tanko narezanim in hrustljavo zapečenim brstičnim ohrovtom.
Postrezite s stopljeno mozzarello, začinjenimi paradižniki in hrustljavo popečeno panceto.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.