Buddha bowl s tuno
Solatna skleda z basmati rižem in tunino

Sestavine
Solata
-
basmati riž 400.0 g
-
voda 400.0 ml
-
file tune 800.0 g
-
črni sezam 5.0 g
-
beli sezam 5.0 g
-
wakame alge 400.0 g
-
kumare 550.0 g
-
fižol, kuhan 300.0 g
-
mlada čebula 200.0 g
-
lososov kaviar 200.0 g
-
neslani arašidi 50.0 g
-
koriander 20.0 g
-
kombava 2.0 kom
Preliv
-
sezamovo olje 30.0 ml
-
limetina lupinica
-
wasabi pasta 12.0 g
-
ingver 3.0 g
Priprava
-
Solata
- Riž basmati dobro operemo in skuhamo po navodilih.
- Riž malo ohladimo in razporedimo po Buddha skledah.
- Tuno drobno narežemo,
- Dodamo še ostale sestavine.
-
Preliv
- Zmešamo vse sestavine in prelijemo čez pripravljeno solato.