Humus iz pečene pese v solati z redkvico, citrusi in pistacijami
Kaleidoskop barv, ki kar kličejo pomlad

Sestavine
Pesa
-
rdeča pesa 400.0 g
-
česen 4.0 strokov
-
oljčno olje 50.0 g
-
sol
-
poper
Humus
-
čičerika 300.0 g
-
tahini sezamova pasta 100.0 g
-
limonina lupina 15.0 g
-
limonin sok 25.0 ml
Solata
-
redkvica 800.0 g
-
rdeča pomaranča 400.0 g
-
mandarina 400.0 g
-
kalčki 100.0 g
-
pistacija 150.0 g
-
mešana solata 500.0 g
Priprava
-
Pesa
- Majhne pese olupite in narežite na četrtine.
- Zmešajte s česnom in olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom.
- Pokrito pecite pri 180 °C 40 minut oziroma dokler se ne zmehča. Ohladite.
-
Humus
- Pečeni pesi in česnu dodajte odcejeno čičeriko, tahini, limonino lupinico, limonin sok in po okusu nekaj kapljicKnorr Pang Gang – pikantne omake s čilijem in paradižnikom. Spasirajte do gladkega.
- Po potrebi dodajte malo vode, da jo razredčite.
- Začinite po okusu.
-
Solata
- Na krožnik razporedite pesni humus, redkvice, solato in citruse.
- Pokapajte sKnorr moč okusa - Citrus Fresh.
- Okrasite z kalčki in pistacijami.