Topla solata s cvetačo, brokolijem, rdečo peso in čičerikinim prelivom
Topla solata je primerna tudi za lahko spomladansko večerjo.

Sestavine
Solata
-
cvetača 700.0 g
-
brokoli 500.0 g
-
oljčno olje 20.0 g
Rdeča pesa
-
rdeča pesa, kuhana 500.0 g
Preliv
-
čičerika 300.0 g
-
sok svežih pomaranč 100.0 ml
Serviranje
-
balzamični kis 10.0 ml
-
oljčno olje 10.0 g
Priprava
-
Solata
- Cvetačo in brokoli narežemo in začinimo z oljčnim oljem in začimbami po okusu.
- Na ponvi rahlo prepražimo.
- Nekaj cvetov cvetače pustimo surove, narežemo na lističe in shranimo za kasneje.
- NoChicken Chunks prepražimo po navodilih na embalaži.
-
Rdeča pesa
- Kuhano rdečo peso narežemo na trakove.
-
Preliv
- Čičeriko spasiramo v pire, dodamo pomarančni sok in zelenjavno osnovo.
- V pire dodamo majonezo.
-
Serviranje
- Vse sestavine zmešamo na krožniku, prelijemo s čičerikino kremo in okrasimo s cvetovi cvetače, ki smo jih dali na stran.