Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Enostavno brez glutena
  4. Kaj je jed brez alergenov
  1. Enostavno brez glutena
  • Enostavno brez glutena

Kaj je jed brez alergenov

Nasveti in triki za jedi brez alergenov

Če želite pripraviti jedi brez alergenov, morate samo striktno slediti zelo enostavnim navodilom, ki onemogočajo navzkrižno kontaminacijo. Vaše stranke lahko le na podlagi jasno označenih alergenov izberejo hrano, ki bo zanje varna. 

Več
Vzorec za predstavitev

Preizkusite recept naših Chefov

Ocvrti ribji ražnjiči z bazilično majonezo

Ne izločite paniranja in cvrtja in vaših jedilnikov zaradi glutena. Paniranje iz riževe moke in koruznega škroba je lahko zelo hrustljavo.

Več

Tukaj je nekaj enostavnih opomnikov, ki bodo vašemu osebju v pomoč.

  1. Določite strokovnjaka za alergene - Le-ta naj bo zadolžen za podajanje informacij vašim gostom.
  2. Redno preverjajte sestavine - Proizvajalci pogosto spreminjajo sestavine izdelkov, zato jih je potrebno redno preverjati.
  3. Določite alergene - Razmislite, kje vse se skrivajo alergeni. Na primer omaka za žar lahko vsebuje Worcester omako, ki vsebuje ribo, ki je alergen.
  4. Seznam alergenov - Na jedilnem listu jasno označite alergene in opomnite goste, da o svojih alergijah obvestijo osebje. Jedilni listi morajo biti ves čas posodobljeni, da ne pride do napak.
  5. Pazite na navzkrižno kontaminacijo - Shranjujte hrano, ki vsebuje alergene ločeno od hrane, ki jih ne vsebuje. Procese v kuhinji načrtujte tako, da izločite navzkrižno kontaminacijo.
  6. Alergijske reakcije - V kolikor vaš gost doživi alergijsko reakcijo, takoj pokličite zdravniško pomoč.

 

Sorodni članki

    • Enostavno brez glutena
    Z brezglutenskimi sestavinami do večjega števila zadovoljnih strank
    • Enostavno brez glutena
    Moč brezglutenske moke
    • Enostavno brez glutena
    14 deklariranih alergenov

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x