Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Enostavno brez glutena
  4. Moč brezglutenske moke
  1. Enostavno brez glutena
  • Enostavno brez glutena

Moč brezglutenske moke

Spoznajte različne vrste brezglutenskih mok

Povpraševanje po brezglutenskih sladicah je vsak dan večje. Pripravite jih lahko s pripravljenimi mešanicami, ki ne vsebujejo glutena ali z moko, ki je naravno brez glutena. V nadaljevanju vam predstavljamo različne moke brez glutena.


Stvari, ki jih je treba upoštevati

  • Brezglutenska moka ne more enostavno nadomestiti navadne pšenične moke, saj se v jedi obnaša drugače. Zato je ob zamenjavi vedno potrebno preizkusiti recept. Najboljši rezultat navadno dosežemo z mešanico brezglutenskih mok.

  • Pečene jedi, pripravljene z riževo ali ajdovo moko, so navadno bolj kompaktne in lepljive. To teksturo lahko enostavno popravimo z dodatkom moke iz oreščkov (mandljeva ali lešnikova moka), kar je še posebej učinkovito pri pripravi sladic.

 

Preizkusite recept naših Chefov

Jabolčna sestavljenka s citrusi in smetanovim žličnikom

Zelo okusna sladica, ki jo lahko pripravite s katerimkoli sezonskim sadjem

Več

Riževa moka

Večnamenska moka blagega okusa, ki pri peki ostane svetle barve. Primerna za zgoščevanje, za testo za pite ali tempuro. Lahko jo mešamo z drugimi brezglutenskimi mokami.

Tapiokina moka

Tapioka se pridobiva iz manioke. Je izjemno vsestranska, saj vsebuje ogromno škroba in je tako idealna za pripravo različnih moussov in pudingov. Prav tako jo lahko uporabimo za pripravo piškotov in palačink.

Ajdova moka

Ajdova moka je idealna za pripravo palačink, vafljev, tort in krhkega testa. Je polnega okusa in karamelne barve.

Koruzna moka

Groba koruzna moka je v bistvu polenta. S svojo grobo teksturo je idealna za hrustljav element v piškotih. Fino mleta koruzna moka je primerna za kruh in torte.

Koruzna moka ni enaka koruznemu škrobu. Škrob je dejansko moka brez proteinov in maščob. Pri peki ga uporabljamo le v kombinaciji z drugimi mokami. Zelo uporaben je za zgoščevanje omak, pudingov itd. 

Več
Vzorec za predstavitev

Kokosova moka

Kokosova moka je zelo vpojna in precej suha ter tako primerna za izdelavo hrustljavega peciva. Vendar pazljivo, saj je testo zelo drobljivo. Če jo uporabite za torto, dodajte več mokrih sestavin kot so jajca in maslo. Prav tako lahko dodate sadno ali zelenjavno kašo in tako pridobite potrebno vlažnost testa.

Moke iz oreščkov

Fino mleto mandljevo moko uporabite  v kremnih polnilih ali za pecivo. Njen nežni okus je idealen za pripravo hrustljavega testa za pite. Lešnikova moka je podobna mandljevi, vendar je bolj polnega okusa in vsebuje več maščob. Moke iz oreščkov dajo pecivu rahlost.

Čičerikina moka

Čičerikino moko uporabljamo v sladkih granolah, saj vsebuje veliko beljakovin. Zaradi svojega intenzivnega okusa jo pogosto uporabljamo v slanih jedeh. Primerna je tudi za uporabo v sladicah, vendar jo v tem primeru mešamo s kakšno drugo moko. Vsebuje veliko škroba, zato je končni izdelek lahko bolj vlažen.

Sorodni članki

    • Enostavno brez glutena
    Z brezglutenskimi sestavinami do večjega števila zadovoljnih strank
    • Enostavno brez glutena
    Kaj je jed brez alergenov
    • Enostavno brez glutena
    14 deklariranih alergenov

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x