![](/chefov-navdih/omake-od-A-do-Z/profesionalne-resitve/jcr:content/parsys/content/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1591226167067.jpg)
Knorr omake vam omogočajo hitro in enostavno pripravo sicer zahtevnih omak. S Knorr omakami dosežemo vedno enako teksturo in ponovljiv okus.
V nadaljevanju vam predstavljamo najpomembnejše značilnosti nekaterih osnovnih omak.
![](/chefov-navdih/omake-od-A-do-Z/profesionalne-resitve/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1591226171492.jpg)
Knorr Osnovna kremna Španska omaka
- Lahko se uporablja samostojno, brez dodatkov.
- Izpeljanke so Burgundska, Madeira in Bordojska omaka.
- Enostavna priprava.
- Priporočamo pri jedeh z govedino, jagnetino, divjačino.
![](/chefov-navdih/omake-od-A-do-Z/profesionalne-resitve/_jcr_content/parsys/content/image_2040509224.img.jpg/1591226172386.jpg)
Knorr omaka Demi Glace
- Samostojna uporaba.
- Izpeljanke so: Chasseur Charcutière, Bordelaise omaka.
- Cenjena zaradi gladkega in sijočega videza. Idealen dodatek vaši jedi.
- Priporočamo pri jedeh z govedino, jagnetino, divjačino.
![](/chefov-navdih/omake-od-A-do-Z/profesionalne-resitve/_jcr_content/parsys/content/image_1829801914.img.jpg/1591226172110.jpg)
Knorr Holandska omaka
- Samostojna uporaba, ena izmed 5 osnovnih omak.
- Nekatere izpeljanke so Berneška, Choronska, Rubensova, Portska omaka
- Idealna omaka za ribje jedi in jedi s šparglji
- Priporočamo pri jedeh z jajci, ribami, šparglji, perutnino.