Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sladice
  4. Dekonstrukcija klasičnih sladic brez poseganja v njihovo tradicionalnost
  1. Sladice
  • Sladice

Dekonstrukcija klasičnih sladic

Moderna preobrazba klasičnih tradicionalnih sladic brez poseganja v njihovo tradicionalnost

Vsaka jed, pripravljena v vaši kuhinji, pa naj bo sladka ali slana, potrebuje načrt priprave, ki zagotavlja ponovljivost jedi in zmanjšuje možnost napake. Ta nadzor tudi omogoča večjo stopnjo kreativnosti. Ta princip načrtovanja je še posebej primeren za slaščičarstvo, kjer se pogosto uporabljajo polizdelki.

Področja, ki jih je treba upoštevati, da bi spremenili, posodobili in naredili tradicionalno sladico "novo", so:

  • Sestavine - na tem področju moramo razumeti, katere so značilne sestavine, ki jih ni mogoče zamenjati. Na primer, če govorimo o Prekmurski gibanici, so nam njene sestavine znane, igramo pa se lahko z njihovo predstavitvijo.
  • Pravilna uporaba imen - paziti moramo, da ne pride do tega, da spremenimo tehnike in obdržimo staro ime. Ob uporabi drugačnih tehnik in tekstur moramo sladici nadeti novo ime, seveda pa ohraniti kanček tradicionalnosti.
  • Funkcionalnost - razumeti je treba, ob kakšni priložnosti bomo sladico postregli, bodisi stoječe ali sedeče, ob koncu obroka, pri zajtrku ali kot prigrizek, odraslim ali otrokom. Vse to so okoliščine, ki jih je treba upoštevati pri odločanju velikosti, oblike ali embalaže.
  • Vizualni vidik - trenutno je to morda eno najbolj pomembnih področij, saj je v vse bolj vizualni družbi, kar je lepo, hkrati tudi dobro. Pri sladici moramo preučiti obliko, razmerja, barve in teksture, kot tudi prezentacijo na krožniku.
  • Temperatura - predstavlja dodaten dejavnik, s katerim vplivamo na dojemanje sladice. Toplota namreč intenzivira vonj. Mraz zmanjša občutek sladkosti. Sobna temperatura poveča zaznavanje okusa, medtem ko različne temperature privedejo tudi do razlike v strukturi – predstavljajte si 4 enake kreme, ki jih postrežemo pri 4 različnih temperaturah.

Razmišljanje o teh tehničnih vidikih nam bo pomagalo spremeniti našo tradicionalno sladico brez izgube učinka »zmaja« - tradicija predstavlja nit, ki novemu omogoča letenje. Le s pomočjo niti bo zabaval tiste, ki uživajo v pogledu in okusu. 

Sorodni članki

    • Sladice
    Idealen zaključek obroka
    • Sladice
    Predstavitev Finger Food sladic
    • Sladice
    Sladica mora vedno presenetiti

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x