Sladica je idealen zaključek obroka. Finger food sladica dobesedno pomeni "sladica, ki jo lahko jemo s prsti in sicer v enem ugrizu". Tako uživanje hrane ključuje vseh 5 čutov.
Biti mora lepa na pogled, zahvaljujoč izdelkom Carte d'Or pa tudi enostavna za pripravo. Izgled sladice je zagotovo prvi element, ki vpliva na izbiro gosta, zato mora biti izvirna in lepa na pogled.
Ponujamo vam 5 nasvetov, kako sladico narediti še bolj atraktivno.
1. Jemo tudi z očmi
Kot vemo, nas jed najprej pritegne na pogled. Ne smemo pozabiti niti na omake in okraske, ki poskrbijo, da se sladici zares ne moremo upreti. Kombinirajte različne okuse in kontrastne teksture.
2. Pol uspeha predstavlja nekonvencionalna prezentacija sladice
Gostje so vajeni navadnih krožnikov, skodelic in kozarcev. Ste kdaj pomislili, da bi svojo sladico ponudili na drugačen način? Užitne čokoladne skodelice, skodelica iz kokosovega oreha in še bi lahko naštevali, Pustite domišljiji prosto pot in pritegnite pozornost gostov!
3. Navada je železna srajca
Vsaka sladica je umetniško delo in skodelica je njen okvir. Vedno izberite kreativne, nenavadne okvirje, ki razbijejo monotonijo klasičnega keramičnega krožnika. Zadovoljstvo gostov bo zagotovljeno.
4. Sladico okrasite s preprostimi elementi
Preprost, a učinkovit trik je, da sladico okrasite s posipom kakava ali s palčkami cimeta ali sladkega korena. Razmislite tudi o okrasitvi jedi z barvnimi omakami, ki jo naredijo očarljivo!
5. Vsa lepota (in dobrota) sezonskega sadja
Sadje, kot vemo, med gosti vedno vzbudi določeno privlačnost, še posebej, ko gre za sezonsko sadje. Zato sladico s sadjem spreminjajte glede na letni čas - s tem dosežete, da bo sladica vsakokrat malo drugačna. Izbirate lahko med jagodičevjem, koščičastim sadjem, hruškam, jabolkam, bananam in citrusi. Seveda lahko posežete tudi po bolj eksotičnem saju, ki bo sladici dodal svojo edinstveno noto.