Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sladice
  4. Idealen zaključek obroka
  1. Sladice
  • Sladice

Idealen zaključek obroka

Brez sladice ni pravega zaključka čudovitega obroka

Sladica kot zaključek obroka je bila v ponudbi restavracij dolgo zapostavljena. Vedno bolj  vizualen svet, v katerem je videz izrednega pomena, je pripeljal do tega, da mora tudi hrana izgledati veličastno, posebno. In sladice niso nikakršna izjema. 

Sladica na koncu obroka je tista pika na i, ki jo gost postavi prijetnemu druženju in okus, ki ga spremlja na poti iz restavracije. Zato je pri pripravi sladice potrebno upoštevati vrsto dejavnikov, tudi psiholoških.  Največ spominov na hrano, v kateri smo uživali v otroštvu, predstavlja nekaj sladkega - puding, ki ga je babica izdatno prelila s sladkim sirupom, mamin sladki narastek. In tako je še danes sladica pomembna, saj ustvarja prijetne spomine. S tem, ko sladici ne posvečamo dovolj pozornosti, izgubljamo velik del prometa naše restavracije. 

V sodobnem gostinstvu mora biti sladica ustvarjena tako, da poudari jedilnik. Prefinjen in eleganten videz, prepletanje rahlo kislin in svežih not z intenzivnimi, sladkimi in po možnosti raznolikimi aromami. Sladica mora lahkotno osvežiti borbončice brez obremenjevanja prebave. To pomeni, da se mora slaščičar izkazati tako na področju okusov kot tudi z brezhibnimi tehnikami. 

Pri sladicah so nadvse pomembni tudi kvalitetni polizdelki, ki poleg znižanja proizvodnih stroškov sladice, prihranijo tudi čas. Tega lahko potem namenite dodelavanju tekstur in predstavitve.  

 

 

  • Panna Cotta z jagodami, koriandrom in granatnim jabolkom
  • Kokosova Panna Cotta na mangovem želeju
  • Jabolčna sestavljenka s citrusi in smetanovim žličnikom
  • Crème brûlée z jagodami in meto
  • Korenčkova torta
  • Jagodni mille-feuille
Več (11)

Sorodni članki

    • Sladice
    Dekonstrukcija klasičnih sladic
    • Sladice
    Predstavitev Finger Food sladic
    • Sladice
    Sladica mora vedno presenetiti

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x