Sladica kot zaključek obroka je bila v ponudbi restavracij dolgo zapostavljena. Vedno bolj vizualen svet, v katerem je videz izrednega pomena, je pripeljal do tega, da mora tudi hrana izgledati veličastno, posebno. In sladice niso nikakršna izjema.
Sladica na koncu obroka je tista pika na i, ki jo gost postavi prijetnemu druženju in okus, ki ga spremlja na poti iz restavracije. Zato je pri pripravi sladice potrebno upoštevati vrsto dejavnikov, tudi psiholoških. Največ spominov na hrano, v kateri smo uživali v otroštvu, predstavlja nekaj sladkega - puding, ki ga je babica izdatno prelila s sladkim sirupom, mamin sladki narastek. In tako je še danes sladica pomembna, saj ustvarja prijetne spomine. S tem, ko sladici ne posvečamo dovolj pozornosti, izgubljamo velik del prometa naše restavracije.
V sodobnem gostinstvu mora biti sladica ustvarjena tako, da poudari jedilnik. Prefinjen in eleganten videz, prepletanje rahlo kislin in svežih not z intenzivnimi, sladkimi in po možnosti raznolikimi aromami. Sladica mora lahkotno osvežiti borbončice brez obremenjevanja prebave. To pomeni, da se mora slaščičar izkazati tako na področju okusov kot tudi z brezhibnimi tehnikami.
Pri sladicah so nadvse pomembni tudi kvalitetni polizdelki, ki poleg znižanja proizvodnih stroškov sladice, prihranijo tudi čas. Tega lahko potem namenite dodelavanju tekstur in predstavitve.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.