Menu

Tako v restavracijah kot v menzah najdemo jedi, ki jih moramo obvezno imeti v ponudbi – špageti bolognese, burgerji in ocvrti piščančji medaljoni so samo nekatere med njimi. Kaj pa ponudba za vegane in vegetarijance?

Danes lahko vse te jedi enostavno in hitro pripravite v brezmesni različici.

Z izdelki The Vegetarian Butcher® lahko pripravite okusne brezmesne jedi, ki bodo teknile tudi zapriseženim mesojedcem – brez kompromisov pri okusu. 

Najljubše brezmesne jedi – enostavno z izdelki The Vegetarian Butcher®

 

 

Rastlinske mini klobasice. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: Posebej teknejo s Hellmann's gorčico.  

Priprava:

  • Ponev: po možnosti odmrznjen izdelek pražite na olju, na srednjem ognju, dokler ne porjavi.
  • Konvekcijska pečica: z malo olja pecite dokler ne porjavi. 
  • Žar: namažite z oljem in pecite, dokler ne porjavi.

 

 

 

 

Rastlinski polpet za burger. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: Burger lahko po želji tudi preoblikujete.   

Priprava: odmrznjen izdelek ogrejte na ponvi brez olja. Opečete 8-9 minut na srednjem ognju, vsaki 2 minuti obrnite. Čas priprave še zamrznjenega izdelka je 12-14 minut. Izdelek mora doseči središčno temperaturo vsaj 72°C.

 

 

 

 

 

Rastlinski hot dog. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: Izdelek odstranite iz vakuumskega pakiranja in na malo olja popecite z vseh strani. Nato ga za kratek čas postavite na toplo, da dobi tipične razpoke. 

Priprava: Odmrznjeni izdelek - v ali brez vakuumskega pakiranja - postavite v posodo s hladno vodo. Vodo pogrejte tik pod vrelišče (90°C).  Posodo pokrijte in grejte še 10 minut. Pomembno: ne zavrite! Če je izdelek ob pripravi še zamrznjen, segrevajte 5 minut dlje.

 

 

 

 

 

 

Rastlinski nadomestek mletemu mesu. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: NoMince za pripravo potrebuje malo več olja in se odlično poda k jedem iz pečice. 

Priprava:

  • V omaki: pripravite omako po želji in ji dodajte izdelek. Kuhajte na zmernem ognju 4-5 minut.
  • V ponvi: izdelek z malo olja popražite v ponvi in uporabite v jedi. Izdelek je treba pražiti dokler ni vroč. 

 

 

 

 

Rastlinski sojini koščki. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: Pri pripravi koščkom dodajte dovolj olja in tekočine.. 

Priprava:

  • V ponvi: pražite na olju z vseh strani, na srednjem ognju, dokler ne porjavi.
  • V omaki: pripravite omako po želji in ji dodajte izdelek. Kuhajte na zmernem ognju 5-6 minut, dokler izdelek ni vroč.V omaki: pripravite omako po želji in ji dodajte izdelek. Kuhajte na zmernem ognju 4-5 minut.

 

 

 

 

Rastlinski medaljoni. Preprosto, a drugačno. 

Nasvet: Da bodo medaljoni ostali sočni, pazite, da ne prekoračite priporočenega časa priprave. Postrezite z okusnimi pomakami. 

Priprava:

  • V ponvi: na srednjem ognju na olju popecite z vseh strani dokler ne porjavi.
  • V pečici: Pečico predhodno segrejte na 200ᵒC in pecite 10-12 minut.

S široko paleto izdelkov The Vegetarian Butcher®  Unilever Food Solutions podpira Plant based trend in ponuja inovativne ideje in rešitve za jedi na rastlinski osnovi.

Priljubljene jedi kot so hamburgerji, špageti bolognese in druge klasike lahko sedaj z izdelki The Vegetarian Butcher® pripravite v veganski in vegetarijanski različici.