Menu

Tako v restavracijah kot v manjših lokalih so burgerji, testenine in solate z mesom večne uspešnice. Kaj pa lahko ponudimo vegetarijancem in veganom?

Dejstva, ki govorijo v prid jedilniku z mesnimi nadomestki:

 • 86 % zelenjavnih jedi v restavracijah naročijo gostje, ki niso vegani. *
 • 89 % jedi brez mesa naročijo gostje, ki niso vegetarijanci.*
 • Gostje naročijo veganske jedi  56 % pogosteje, če jih na jedilni list umestimo med ostale jedi. **

Z novimi 100% rastlinskimi izdelki The Vegetarian Butcher lahko priljubljene klasične jedi pripravite na enostaven način. Od vegetarijanskega burgerja do veganske lazanje. Vaši gostje ne bodo opazili razlike.

Zahvaljujoč široki paleti izdelkov The Vegetarian Butcher Unilever Food Solutions podpira kuharje pri pripravi 100% rastlinskih jedi.

Nekaj preprostih  nasvetov, s katerimi lahko veganske in vegetarijanske jedi enostavno vključite v vaš jedilnik:

 • Umestitev na jedilni list - Vegetarijanske in veganske jedi na jedilnem listu umestite med mesne jedi. S tem s kakšno jedjo prepričate tudi mesojedce.
 • Jedem dajte primerne nazive - Jedi ne poimenujte s pridevnikom vegetarijanske ali veganske, saj s tem lahko odvrnete mesojedce.
 • Naziv jedi - V nazivu jedi uporabite imena naših izdelkov, saj s tem poudarite dodano vrednost jedi.
 • Označevanje jedi - Uporabite znak, ki označuje vegetarijanske in veganske jedi. S tem vegane in vegetarijance usmerite k določeni jedi. 
 • Uporabite naš logotip The Vegetarian Butcher - Naš logotip Powered by The Vegetarian Butcher gostu pove, da je jed odličnega okusa in  narejena iz sestavin, ki so prejele celo več mednarodnih nagrad. To tudi upravičuje, da je jed v istem cenovnem razredu kot mesna jed. Kakovost ima svojo ceno.

V jedilnik lahko vključite tudi posebne tematske dneve, ob katerih imate razširjeno ponudbo klasičnih jedi na 100% rastlinski osnovi. To vam omogoča ustvarjanje ponavljajočih se okusnih izkušenj, s katerimi privabljate goste.

Poleg tega lahko ob različnih mednarodnih dnevih v posebno ponudbo ključite brezmesne jedi.

 • 1. oktober – svetovni dan vegetarijancev
 • 16. oktober – svetovni dan hrane
 • 1. november – svetovni dan veganov

Čas je, da je teorijo spremenimo v prakso. Preizkusite raznolike recepte na 100% rastlinski osnovi, ki vključujejo izdelke Vegetarian Butcher. Vaši gosti bodo navdušeni!

Little willies pizza z rdečo papriko

Pečeni rezanci z NoChicken Chunks 

NoHot Dog s kislimi kumaricami, čebulo in kislim zeljem

Avokado Raw NoBeef burger

Cezarjeva solata z NoChicken Nuggets

Lazanja

 

* Vir: Kantar Worldpanel Division / Meat free & plant based osccasions / 52, February 2019
** Vir: https://www.cam.ac.uk/vegnudge , https://www.trouw.nl/opinie/minder- vlees-op-de-menukaart-het-kan-prima ~ b7d3ba91 /