Menu

Tako izmenjujejo prehrano, ki temelji na veganskih in vegetarijanskih jedeh, kjer prevladuje zelenjava. Pokažite svojim strankam, da vam ni vseeno za njihove izbire, in raziščite 6 načinov za promocijo tovrstnih jedi na vašem jedilniku.

1. Naj bodo jedi del menija

Namesto da svoje veganske in vegetarijanske jedi ločujete v ločen del, jih vključite v svoj jedilnik, da bodo pomešane z ostalimi. Označite jih s simboli,  s pomočjo katerih bodo stranske prepoznale vegansko ali vegetarijansko jed. Druga možnost je, da naredite svojo jed fleksibilno in odstranite mesno sestavino, če stranka to zahteva.

 

2. Naučite se postreči svojim veganskim strankam

Izvedite več o veganski in vegetarijanski prehrani in izobrazite svoje osebje o razlikah, da bodo zlahka svetovali vašim strankam. Stranke morajo vedeti, da vam lahko zaupajo!

Vegetarijanstvo - razlikujemo med fleksitarijanstvom, ovo in lakto vegetarijanstvo. 

Veganstvo - prehrana, ki ne dovoljuje uživanja izdelkov živalskega izvora. 

 

3. Izkoristite ponudbo brezmesnih jedi

 

 

Izkoristite priložnost za promocijo dogodkov, kot so: "Brezmesni ponedeljek"; ali »Veganske jedi za en mesec«, da bi strankam približali vašo vegansko ponudbo. V svoje omejene ponudbe ali promocije poskusite vključiti tudi vsaj eno vegetarijansko ali vegansko jed.

 

4. Ponudite jedi z veganskim "mesom"

 

 

Veliko ljudi, ki se odločijo zmanjšati ali opustiti uživanje mesa, še naprej želi jedi z okusom po mesu. Predstavljamo vam ponudbo The Vegetarian Butcher . Od hamburgerjev, "chicken" nuggets do mletega "mesa", vam ponujamo vrsto možnosti z okusom in teksturo "mesa" za vaše veganske ali vegetarijanske jedi.

 

5. Naj bo vaš jedilnik privlačen

Poudarite okus svojih jedi v naslovih ali opisih menijev. Pomembno je, da učinkovito sporočite, kakšno jed ponujate. Ne pozabite: ne glede na to, kako okusne so jedi, jih je težje naročiti, če niso okusne in privlačne na papirju. In čeprav je dejavnik zdravja za nekatere vsekakor pomemben, vse vaše stranke ne iščejo nizkokalorične možnosti, ko jedo zunaj. Vse koristi za zdravje je treba predstaviti kot dodatek.

 

6. Dodajte skrivno sestavino

Priprava brezmesnih receptov ne pomeni jedi z manj okusa ali dodatnega dela za vas. Uporabite veganske izdelke in vašim jedem dodajte poln okus.