Menu

Jalapeno paprike, rdečo peso in kumarice hranimo v mešanici kisa, vode, soli in začimb. Seveda ima vsak svoj priljubljeni recept, svojo najljubšo kombinacijo začimb. Pomembno je, da je zelenjava dobro prekrita s tekočino. Dobro zaprt kozarec  pasteriziramo v vodni kopeli (85 stopinj) približno pol ure. V kolikor pasteriziramo v pečici, kozarce pustimo v njej, da se ohladijo.

Zelo priljubljen postopek je tudi fermentacija. Pri tem postopku je pomembna dozacija soli glede na količino zelenjave. Narezano zelenjavo tako solimo, dobro premešamo in nato nadevamo v kozarce ali večjo posodo. Pomembno je, da zelenjavo dobro potlačimo in s tem iztisnemo ves zrak in zelenjava izloči čim več soka. Kozarcev nato odprte pustimo na sobni temperaturi 3 tedne.  

Knorr Professional tekoča zelenjavna osnova 1 l

Zgoščena tekoča zelenjavna osnova za uporabo v juhah, omakah, testeninah in ragujih.