Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Kuharske tehnike
  4. Smartfood
  1. Kuharske tehnike
  • Kuharske tehnike

Smartfood

Z izrazom Smartfood imamo v mislih zdravo in uravnoteženo kulinariko, sestavljeno iz hitrih in enostavnih obrokov, v prehranskem smislu pa bogato z vitamini, minerali in beljakovinami.

Smartfood je tako obljuba našemu zdravju, saj deluje kot nekakšna zaščita pred zunanjimi vplivi in nam omogoča vnos bolj zdrave in polnovredne hrane v telo.

Doma hrano pogosto prekuhamo, kar posledično privede do izgube vitaminov v sestavinah. Temu se izognemo tako, da tekočino, v kateri se je zelenjava kuhala, na primer uporabimo za zalivanje rižote ali hladno spijemo kot osvežilno pijačo.

Idealen primer je voda, v kateri se je kuhala špinača. Na 1 l vode potrebujemo 120 g špinače. Dobljeno tekočino filtriramo, ohladimo in uporabimo kot osvežilen napitek  poln mineralov in železa.

Enako lahko storimo s čičeriko in fižolom cannellini. Vodo, v kateri sta se kuhala, lahko uporabimo za izdelavo meringe. Vse kar potrebujemo, je zmogljiv mešalnik in nekaj sladkorja. Čičerika namreč vsebuje albumin, ki bo ustvaril zelo čvrsto peno, podobno klasični meringi.

Zanimiva je tudi uporaba vode, v kateri so se kuhali šparglji. Vodo filtriramo, dodamo nekaj mleka in dobimo bešamel, ki bo idealen za špargljevo lazanjo. Lahko dodamo še hrustljavo slanino in posujemo z naribanim parmezanom ali pekorinom. Na ta način dobimo lažjo in sočnejšo različico lazanje.

Povezani članki

    • Kuharske tehnike
    Marinade in omake
    • Kuharske tehnike
    Marinade
    • Kuharske tehnike
    Postopek dehidracije ali sušenja
    • Kuharske tehnike
    Dimljenje

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x