Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Kurkuma
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Kurkuma

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Kurkuma je rastlina, ki izvira iz jugovzhodne Azije. Danes jo gojijo predvsem na jugu Kitajske, v Indiji in Indoneziji. Je tesna sorodnica ingverja, ki v višino zraste do 1 metra. Ims izredno dekorativne in velike liste ter čudovite belorumene cvetove.  Imenujejo jo tudi »Indijski žafran«, »rumeni ingver« ali »kitajske korenine«. Deli rastline, ki jedi in oblačila obarvajo rumeno, so rizomi, torej podzemna stebla.

Uporaba v kuhinji

V kuhinji jo uporabljamo kot dodatek in začimbo, ki da jedem rumeno barvo., medtem ko njena aroma ni bistvena za jed. Pridobivajo jo iz zmlete korenine rastline  Curcuma longa, ki raste na Šri Lanki in predstavlja pri barvanju jedi cenejšo alternativo za kašmirski žafran (saffron). Tudi sicer se uporablja kot naravno barvilo tkanin, ki jih obarva v lepo rumeno barvo.

Račje prsi s suhimi marelicami in pire krompirjem s kurkumo

Divjačina in suho sadje predstavljata precej klasično, a priljubljeno kombinacijo.  

Več

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Garam Masala
    • Sestavine prihodnosti
    Pastinak
    • Sestavine prihodnosti
    Osočnik
    • Sestavine prihodnosti
    Koriander

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x