Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Tofu
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Tofu

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Tofu je nefermentiran izdelek iz soje. Sojina zrna namočijo, zmeljejo, skuhajo ter s pomočjo koagulanta - običajno kalcijev klorid - in prešanja spravijo v končno obliko. Med predelavo mu lahko dodajo začimbe in arome. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin je odličen nadomestek za meso in ribe , lahko pa ga uživate samostojno ali na žaru kot prilogo juham. 

Tofu je na pogled belkast, mehke konsistence in vonja, ki je zelo podoben mlečnim izdelkom, vendar je brez okusa. Zato se dobro kombinira z močnimi aromami, saj enostavno prevzame okuse drugih živil.

Lastnosti tofuja

Sojino mleko in posledično tofu imata številne koristne lastnosti za telo:

  • Pomaga prebavnemu sistemu
  • Učinkovito pri preprečevanju anemije
  • Brez holesterola in laktoze
  • Zdravilo proti zvišani telesni temperaturi in vnetju na splošno (treba je narediti zavojčke rezin tofuja, ki jih položimo na čelo ali na vnete dele).

 

Tofu v kuhinji

Sojino mleko lahko v kuhinji uporabljate na različne načine : pripravljate lahko juhe, omake, jogurte, sorbete, pudinge, napitke in sladice.

Povečanje števila veganov in vegetarijancev tudi v zahodni kuhinji je tofu naredilo odličen izdelek ulične hrane: kot dodatek sendvičem, na žaru ali celo na pici  je tofu resnično vsestranska sestavina. Poskusite!

 

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Avokado
    • Sestavine prihodnosti
    Koriander
    • Sestavine prihodnosti
    Chia semena
    • Sestavine prihodnosti
    Kozice

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x