Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Avokado
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Avokado

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Avokado, sad istoimenske rastline, je doma v Srednji in Južni Ameriki in je znana že tisoče let. Zaslovela pa je šele zadnja leta s širjenjem tropskega sadja.

Glede na vrsto lahko najdemo avokado različnih barv, teže in oblik. Najbolj poznana in razširjena je ovalna z hrapavo kožo z osrednjim jedrom, katere teža se giblje od 250 gramov do največjega kilograma. Pri nakupu je priporočljivo izbrati avokado, ki ni premehak, ker je prezrel, vendar ne preveč čvrst, ker je skoraj brez okusa. Najboljši so tisti, ki so na otip nekje vmes. 

Običajno ga jemo surovega, da ne izgubi svojih nežnih okusov. Poleg tega med kuhanjem dobi grenak okus. 

Znan je tudi guacamole , ki ni nič drugega kot avokadov pire z dodanimi začimbami, paradižnikom, čebulo ter limetinim sokom. Uporablja se bodisi kot namaz za čips in tortilje ali kot osnova za nadeve. Da bi se izognili prezgodnji oksidaciji, je avokado priporočljivo marinirati s sokom citrusa ali nekaj kapljicami aromatičnega kisa.

Recepti

  • Avokado Raw NoBeef burger
  • Zavitki z dimljenim lososom in Holandsko omako
  • Koktajl s kozicami in avokadom
  • Lososov tatar z avokadom in ribjo omako
  • Tortilja z lososom in holandsko omako
Več (150)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Garam Masala
    • Sestavine prihodnosti
    Tonka fižol
    • Sestavine prihodnosti
    Nori alge
    • Sestavine prihodnosti
    Papaja

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x