Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Tonka fižol
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Tonka fižol

Lastnosti, uporaba v kuhinji in alternativna uporaba

Tonka fižol je seme drevesa, ki izvira iz Južne Amerike, katerega višina lahko doseže do 25 metrov. Ta semena so zelo podobna rožičevim strokom in imajo leseno konsistenco kot muškatni orešček. Seme je dolgo približno 3-4 centimetre in v notranjosti vsebuje bel mandelj, ki ga je treba naribati ali namočiti.

Tonka fižol v kuhinji

Njihov harmoničen in nežen okus daje prisotnost cumarùja, aromatične snovi, ki se odlično poda piškotom, sladoledu in sladicam. 

Tonka fižol: alternativne uporabe

Tonka fižol ni uporaben le v kuhinji, ampak ga lahko uporabljamo tudi na drugih področjih. Priljubljen je za aromatiziranje tobaka ter v kozmetiki, zlasti v moških parfumih.

Tonka fižol je prav zaradi dodane vrednosti, ki jo prinaša jedem, vse bolj protagonist v visoki kuhinji ne le za pripravo sladic, ampak tudi v slanih jedeh: bešamel, pire krompir ali demi glace, aromatizirani s Tonka fižolom dobijo prav poseben okus. Vseeno vam svetujemo previdno uporabo. 

Recepti

  • Svinjski golaž s tonka oreščkom
  • Jabolčna panna cotta z breskovim želejem in robidami
Več (150)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Kvinoja
    • Sestavine prihodnosti
    Garam Masala
    • Sestavine prihodnosti
    Avokado
    • Sestavine prihodnosti
    Vanilja

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x