Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Kvinoja
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Kvinoja

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Kvinoja je enoletna rastlina, ki izvira iz Južne Amerike, natančneje iz Čila in Bolivije, kjer je poznana že več kot 4000 let. Kvinojo najpogosteje identificiramo kot žitarice, vendar je kvinoja pravzaprav zelenjava iz iste družine kot špinača ali pesa.

Rastlina kvinoja , ki lahko doseže do tri metre v višino, daje veliko količino majhnih semen, ki spominjajo na sezam ali proso; medtem ko notranji del teh semen vsebuje kalček, ki bo dal življenje drugi rastlini, lahko lupina prevzame različne odtenke barve glede na sorto rastline: rdečo, vijolično, črno, oranžno ali rumeno (najpogostejša barva) .

Brez glutena in zato primerna za bolnike s celiakijo, a zelo bogata z magnezijem in železom, kvinoja zagotavlja tudi veliko beljakovin, omega 3 in najrazličnejše vitamine. Zaradi prisotnosti vlaknin je učinkovita tudi pri shujševalnih dietah, še posebej, ker pomaga pri izgorevanju maščob in občutku sitosti.

Kvinoja v kuhinji

Kvinoja, čeprav ni žito, lahko nadomesti večino žit in celo riž v kuhinji. Priporočamo, da jo pred kuhanjem temeljito sperite, saj jo prekriva grenka smola saponin. Kuhana se lahko uporablja za solate, juhe in pri nas manj znane timbale. Zmleta lahko v manjšem delu nadomesti moko za izdelavo piškotov ali mafinov.

Recepti

  • Kvinojina solata s konfitom limonske trave, pinjolami in majonezo z ikrami
  • Kvinojina solata s pečenim ananasom, dušeno papriko, sirom in prelivom 1000 Islands
  • Kvinojina solata s hruškami, zeleno, orehi in govejim carpacciom
  • Kvinoja s trakovi govedine v rdečem vinu, šampinjoni in hrustljavimi lešniki
  • Spring me up
  • Solata z zeleno in grahom
Več (123)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Sestavine prihodnosti - psevdožita
    • Sestavine prihodnosti
    Nori alge
    • Sestavine prihodnosti
    Sestavine prihodnosti - Jackfruit

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x