Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Sestavine prihodnosti - psevdožita
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Sestavine prihodnosti - psevdožita

Gurmanska superživila

Psevdožita ali neprava žita se vedno bolj uveljavljajo.

Psevdožita so bila še pred nekaj leti potisnjena na police trgovin z zdravo hrano in namenjena niši ljudi s strastjo do zdrave hrane. Le majhen krog ljudi je poznal njihov odličen okus, vsestranskost v kuhinji in nešteto koristnih lastnosti.

Danes se psevdožita vse pogosteje znajdejo na mizah tako domačih gospodinj kot vrhunskih Chefov.  Nekateri jim pravijo tudi superhrana, saj so bogati z beljakovinami in minerali. Predstavljajo soočenje s prehranskimi izzivi 21. stoletja.

Njihovo ime žito izhaja iz prehranske podobnosti z navadnimi žiti, od katerih se razlikujejo predvsem po tem, da botanično ne sodijo v skupino trav.

Njihova najpomembnejša lastnost je, da so brez glutena, zaradi česar so zelo priljubljena med ljudmi s celiakijo ter tudi med ljudmi, ki jim gluten povzroča težave. Vsebnost beljakovin, mineralov in kalcija je višja kot pri klasičnih žitih. So zdrava alternativa mesu in mlečnih izdelkov. 

Recepti

  • Kvinojina solata s pečenim ananasom, dušeno papriko, sirom in prelivom 1000 Islands
  • Kvinojina solata s hruškami, zeleno, orehi in govejim carpacciom
  • Kvinoja s trakovi govedine v rdečem vinu, šampinjoni in hrustljavimi lešniki
  • Spring me up
  • Solata z zeleno in grahom
Več (123)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Kvinoja
    • Sestavine prihodnosti
    Sestavine prihodnosti - Jackfruit
    • Sestavine prihodnosti
    Nori alge

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x