Morske alge Nori so znane po tem, da so skupaj z rižem glavna sestavina za pripravo sušija; na Japonskem in v Koreji jih gojijo že od 18. stoletja. Samo Japonska proizvede 11 milijard alg na leto!
Sveže alge so hitro pokvarljive, zato so na trgu večinoma na voljo dehidrirane, liofilizirane ali zamrznjene. Nori alge za pripravo sušija se prodajajo v lističih, ki jih moramo hraniti v hermetično zaprti posodi, da se ne navlažijo in tako ohranijo vse svoje organileptične lastnosti. .
Kakovostna nori alga je malo drobljiva, prosojno zelene barve značilnega morskega vonja in rahlo pikantnega okusa.
V kuhinji se alge Nori uporabljajo za pripravo makijev v klasični zviti obliki ali kot zavitek za suši in onigiri, pa tudi kot aroma pri pripravi juh.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.