Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Kozice
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Kozice

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Kozica je splošno ime za majhne vodne rake z eksoskeletom in desetimi nogami. Obstaja okvirno 160 vrst kozic, ki se delijo v 9 družin. Vendar so le nekatere užitne. 

Zunanja lupina, ki pokriva kozico, je neužitna, vendar jo vseeno lahko uporabimo v brodetu ali iz nje skuhamo rakovo maslo. Telo sestavlja glava, prsni koš, trebuh, dve anteni in pet parov nog, od katerih imata dva pri nekaterih vrstah kremplje. 

Meso kozice je čvrsto in prosojno. Barva je odvisna od sorte in je lahko rožnata, siva, rdeča, rjavkasta. Po termični obdelavi meso postane neprosojno in rožnato. 

 

Rdeče kozice

Okus rdečih kozic je zelo poseben, drugačen od vseh drugih vrst kozic. Da bi ohranili njihov okus, priporočamo uživanje surovih, začinjene le z ekstra deviškim oljčnim oljem.   

Rdeče kozice so bogate z vitaminom B12 in niacinom, sestavljene iz 76 % vode in visoke vsebnosti beljakovin. Shranite jih lahko največ 2 dni v hladilniku in en mesec v zamrzovalniku.

Kljub visoki ceni so rdeče kozice vse bolj prisotne v kuhinji - ponudite surove, kot karpačo, v solatah ali rižotah. V nobenem primeru jih ne kuhajte predolgo, saj boste pokvarili njihovo nežno konsistenco in hranljive lastnosti. 

Recepti s kozicami

  • Poširane rdeče kozice, solata iz bele melone in omaka iz pasijonke
  • Surf & Turf
  • Koktajl s kozicami in avokadom
  • Pad Thai
  • Pečen riž z ananasom
  • Ocvrti ribji ražnjiči z bazilično majonezo
  • Solata iz riževih rezancev s tajskim prelivom
  • Losos na žaru s Curry omako in šparglji
Več (123)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Pasijonka

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x