Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Pasijonka
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Pasijonka

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Pasijonka (Passiflora edulis) je znana tudi kot maracuja . Je plod grma pasijonke, ima intenzivno in značilno aromo ter zelo mehko kašo, bogato z majhnimi semeni.

  • Obstajata dve vrsti pasijonke : ena z rdeče-vijolično lupino in manjšimi plodovi, imenovana tudi vijolična marakuja , in ena z nekoliko večjimi plodovi in ​​rumeno lupino, imenovana rumena marakuja .
  • Pasijonka je tako imenovana zaradi podobnosti nekaterih delov rastline s simboli Kristusovega pasijona .
  • Pasijonka je nizkokalorična hrana; na primer 100 gramov njene pulpe našemu telesu prinese približno 97 kalorij. En sam sadež, ki tehta približno 18 gramov, našemu telesu zagotovi le 17 kalorij.
  • Pasijonka se uporablja predvsem za proizvodnjo sokov, sladoledov in drugih pripravkov hrane. S pasijonko pripravljajo še sorbete, koktajle, kreme za sladice, likerje in različne vrste mousse. Poleg tega lahko pripravite tudi posebne omake za sladko-kisel okus dodatek slanim jedem.

 

  • Poširane rdeče kozice, solata iz bele melone in omaka iz pasijonke
  • Limonina panna cotta s pirejem suhih marelic in pasijonko
Več (0)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Sestavine prihodnosti - psevdožita
    • Sestavine prihodnosti
    Papaja
    • Sestavine prihodnosti
    Tofu
    • Sestavine prihodnosti
    Avokado

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x