Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Skupaj proti epidemiji Covid-19
  4. Kako ustvariti dobiček
  5. Recepti in kako jih razčleniti
  1. Kako ustvariti dobiček
  • Skupaj proti epidemiji Covid-19

Recepti in kako jih razčleniti

Katere so glavne sestavine recepta in kako ga ovrednotiti.

Osnovni recept je preizkušena formula, ki dosledno izpolnjuje restavracijske standarde kakovosti. Je:

  • Najboljši vodnik pri pripravi hrane
  • Dragoceno orodje za usposabljanje kuharskega osebja
  • Osnova za nakup sestavin
  • Osnova za določitev stroškov hrane
 

Sestavni deli osnovnega recepta

Ko ustvarjate obliko osnovnega recepta, vključite naslednje podatke:

  • Ime recepta
  • Donos: vključuje skupni donos (teža, prostornina, število), število porcij in velikost porcij.
  • Potrebna oprema: merilna posoda, velikosti posode, itd.
  • Sestavine: natančna količina, navedena glede na vrstni red uporabe.
  • Postopek: mora biti jasen, kratek in natančen.
  • Čas priprave in kuhanja: v minutah
  • Postopki rezanja, porcioniranja in serviranja: organizirani po vrstnem redu.
  • Navodila: čas hlajenja, skladiščenja in skladiščenja, če ga ne boste takoj postregli.
  • Navodila:za ponovno ogrevanje (če je primerno).
  • Opombe o nadomestkih: na primer nadomestki sestavin, če nekatere niso na voljo, ki jih je treba natančno preučiti z namenom, da imajo jedi enak okus in kakovost kot pri uporabi originalnih  sestavin.
  • Slika končnega izdelka: da bi osebje vedelo, kako mora jed izgledati na krožniku

 

Primeri dobro napisanega recepta

Natančno upoštevajte količino sestavin. Jasno in enostavno razložite postopek in čas priprave ter čas kuhanja. To kuharskem osebju omogoča, da se jed vedno pripravlja na enak način.

 

Meritve teže in prostornine

Za izračun stroškov recepta je pomembno poznati stroške vsake posamezne sestavine glede na uporabljeno količino. 

 

Sorodni članki

    • Kako ustvariti dobiček
    Pomen obvladovanja stroškov
    • Kako ustvariti dobiček
    3 največji stroški in kako jih zmanjšati
    • Kako ustvariti dobiček
    Poznajte osnove
    • Kako ustvariti dobiček
    Stroški surovin

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x